HBB ve HATSU personelinin de hazır bulunduğu Antakya HATMEK’te düzenlenen imza töreninin yapılacağı salona davul zurna eşliğinde girerken alkış ve tezahüratlarla karşılanan Başkan Doç. Dr. Lütfü Savaş’a çalışanlar yoğun ilgi gösterdi.

Çalışanların “En büyük başkan bizim başkan… Efsane başkan” sloganları eşliğinde konuşmalarını yapan HBB Başkanı Savaş, çalışma arkadaşlarıyla 13 yıldır birlikte yol yürümekten duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Önümüzdeki sözleşmede çalışanlara daha çok pay vermek istediklerinin altını çizen HBB Başkanı Savaş, “Ülkemize borcumuz var ve bunu hep birlikte ödediğimizin inancındayım. Sizin hakkınızla, vergiden payınıza düşen gelirle Suriyeli misafirlere de bakıyoruz. Umarım merkezi hükümet bu durumu görür ve buna çözüm getirir. Sözleşmede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bizden yana hakkımız helal olsun. Herkes hakkını helal etsin. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Belediye-İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul da TİS görüşmelerinde emekçilerin alın teri ve emeğine sahip çıkan HBB yöneticilerine teşekkür etti.

Belediye-İş Sendikası Hatay Şube Başkanı Abdi Ataç da personel ücretinde ciddi bir artış yapıldığını anlatarak sözleşmenin 30 Haziran 2024’e kadar geçerli olduğunu, işçilerin kazandığı hakların üzerine 1 Ocak 2022’den itibaren her yıl için yıllık enflasyon oranında artış sağlanacağını söyledi.

YAKLAŞIK 6 BİN PERSONELİ İLGİLENDİREN

SÖZLEŞMEDE İMZALAR ATILDI

Yaklaşık 6 bin personeli özellikle maddi konularda yakından ilgilendiren toplu iş sözleşmesi için imzalar atıldıktan sonra Nihat Yurdakul ile Başkan Lütfü Savaş’a “işçinin hakkından yana tavır sergiliyorsunuz” diyerek plaket takdim etti.

 

Editör: TE Bilisim