Türkiye’nin çeşitli kentlerinden başkente giden çocukları SMA hastası aileler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya seslerini duyurmaya çalıştılar. Birçok aile SMA’lı çocuklarının fotoğraflarının yer aldığı dövizlerle devletin zirvesine mesaj verdi. Oğlu için kartondan yaptığı tabutu ellerinde taşıyan anne, ilaçların Türkiye’ye gelmesini istedi. Türkiye’nin dört bir yanından gelen SMA’lı çocukların aileleri tedavi için gerekli ilaçları bulamadıklarını söylediler.

Hatay’ın İskenderun ilçesinden başkente giden baba Bahadır Akkaya ‘SMA’lı Yiğit Akkaya yaşamak istiyor’ Zolgensma Türkiye’ye gelsin. Çocuklar uyurken sessiz olunur, ölürken değil! Yazılı pankart açtı.

CUMHURBAŞKANIM YARDIM EDİN BİZE

Hatay’dan Ankara’ya gelen ve cebinde 120 TL kaldığını ifade eden SMA’lı Yiğit Akkaya’nın Babası Bahadır Akkaya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenerek “Bağışlar ilerlemiyor, kampanyalar durma noktasına geliyor. Cumhurbaşkanım duyun, eğer sesimizi duyuyorsanız her gün bir torununuz ölüyor.  İki gün önce Medine bebek öldü. Hemen yanı başımda o Medine bebeği torbaya koydular götürdüler. Çok kötü, çok fena, ben de dayanamıyorum, psikolojim bozuldu. Çocuğum beni üç dakika görmese, üç dakika sonra gördüğü zaman heyecanlanıyor, çünkü baba sevgisine ihtiyacı var, hasta olduğunu o da biliyor 19 aylık oldu artık. Mavi yelekli biri girdiği zaman doktor, hemşire zannediyor. Çünkü hep kan alıyorlar. Yazık kan alınmasın, artık ilacı var. Cumhurbaşkanım yardım edin bize! Sağlık Bakanım siz de yaradım edin bize, sesimizi duyun” diye konuştu.     

 

 

Editör: TE Bilisim