Ahi Evran'ın doğumunun 850'nci yıldönümü "Ahi Evran" yılı olarak ilan edildiği 2021’in Hatay İl Ahilik Kutlama Komitesi, ilçede yarım asrı aşkın bir süredir heykel ve rölyef ustası olarak sanatını başarıyla icra eden Behzat Böke’yi İlin, Ticaret Bakanlığı de "Türkiye'nin Ahisi" olarak seçti.

 

Kırşehir'de gerçekleştirilen Ahi Evran İzinde Esnaf Buluşması Programı kapsamında "YILIN AHİ'Sİ" unvanını alan Behzat Böke'ye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından plaket verildi, ahilik kaftanı da giydirildi.

 

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, Barış ve hoşgörü diyarından değerli bir mobilya ustanın bu müstesna ödüle layık görülmesinin kendilerini de ziyadesiyle onore ettiği, gibi kıvanç ve coşku kaynağı olduğunu kaydetti.

 

Kaymakam Yönden yaptığı açıklamada, Heykel ve Rölyef Ustası Behzat Böke'yi canı gönülden tebrik ederek, ”Farkı fark eden devlet büyüklerimiz; Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Ticaret Bakanımız Sn. Mehmet Muş, Hatay Valimiz Sn. Rahmi Doğan, ayrıca TESK Genel Başkanı Sn. Bendevi Palandöken, Esnaflar, Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürü Necmettin Erkan, Hatay Ticaret İl Müdürü Halit İmrek ve Hatay Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Abdulkadir Teksöz ile esnaf ve meslek odaları başkanları ve emeği geçen herkese içtenlikle teşekkür ediyoruz” dedi.

 

Editör: TE Bilisim