Hatay Fen Lisesi Okul Müdürü Saffet Yurttagül, 9. sınıf öğrencisi Emre Saygın Duran ve Danışman Öğretmen Ünal Yıldırım Milli Eğitim İl Müdürü Kemal Karahan’ı makamında ziyaret etti.

9. Sınıf öğrencisi Emre Saygın Duran ile Danışman Öğretmeni Ünal Yıldırım; proje çalışmasını Mustafa Kemal Üniversitesi iş birliği ile gerçekleştirildiği kaydederek “Covid-19 hastalığı etkeni olan virüsün çoğalmasını durdurarak insan bağışıklık sistemini güçlendiren bir çalışma yaptık. Çeşitli fitokimyasallardan oluşan bir karışım ile çiğneme pastili formülasyonu geliştirdik, laboratuvar çalışmalarında olumlu sonuçlar aldık” dediler.

Bu çalışma sonucunda elde ettikleri formülasyon için Türk Patent Kurumuna patent başvurularını tamamladıklarını aktaran 9. sınıf öğrencisi Emre Saygın Duran ve Danışman Öğretmen Ünal Yıldırım, başvurularının ön inceleme aşamasını geçtiğini ve tescil sürecinin devam ettiğini ifade etti.

Milli Eğitim İl Müdürü Kemal Karahan da konuklarına çalışmanın ülkeye faydalı olmasını dileyerek, emeği geçen tüm görevlileri tebrik etti.

 

Editör: TE Bilisim