Yurt genelinde olduğu gibi Hatay’ın İskenderun ilçesinde de vaka sayılarının artması bir kez daha pandeminin devam ettiğini, önlemlerin gevşetilmemesi gerektiğini hatırlattı.

Fetalekokardiyografi Nedir? Fetalekokardiyografi Nedir?

Vaka sayılarının artışıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Özel Palmiye Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Özlem Berktaş, “Coronavirüs vaka artması beklenen bir sonuçtu. Yasaklar biraz gevşetilince zaten insanlarımız dünden razıydı, maskeleri attılar, hatta hastanelere bile maskesiz gelmeye başladılar” dedi.

Toplu taşıma araçlarında bile maske takılmadığını, bayramlaşma ve kucaklaşmaların sonucu olarak şehirde bile çok fazla miktarda vaka arttığını hatırlatan Dr. Özlem Berktaş “Mutlaka çok dikkat edilmesi gerekiyor. Maskeye mesafeye toplu taşıma araçlarında yasak değil ama lütfen maskelerini taksınlar. Çünkü kimin hastalıklı, hafif kimin ağır geçireceğini bilemiyoruz ama tam aşılılar genellikle grip gibi daha hafif ciğerlere inmeden geçiriyorlar. Bu yüzden aşısı esik olanlar mutlaka aşılarını tamamlamalı, yatan hastalarımız var. Zatürreye, solumun yetmezliği olanlar ve bunlar da hatta hepsi 100100 diye bilirim aşısı eksik veya aşısız olanlar…” diye konuştu.  

Editör: TE Bilisim