Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş Arsuz Madenli Yat Limanında düzenlediği basın toplantısında il için önemli iki proje hakkında gelinen nokta ve gelişmeleri kamuoyu ile paylaştı.

HADO (Hatay Deniz Otobüsleri) İşletmesinin 2019 Ekim ayında anlaşma yapıldığını, uluslararası deniz ulaşımında başta KKTC olmak üzere, ondan sonra Beyrut belki Hayfa, yolcu taşıyacağını anımsatan HBB Başkanı Lütfü Savaş “Tüm hazırlıklarımız izinlerimiz tamamlandı. Şu an tek beklentimiz Avrupa Birliği tarafından deniz ulaşımı, deniz ulaşımıyla birlikte uluslararası karasularından seyahatin covid-19 sebebiyle durdurulması sorunu var. Covid-19 konusu kapandıktan ve seyahate açıldıktan sonra burayı deniz ulaşımında hep birlikte kullanacağız” dedi.

Hatay’da şu anda üç noktada bin 650 metre karelik bir mozaik yapıtlıklarını aktaran Büyükşehir Belediye Başkanı Savaş “Taban mozaiği bu da Hatay’ın kültürlerinin yüzyıllardır süregelen önemli olayları ve güzelliklerini tasvir eden çok güzel bir mozaik. Bunun için guinness rekorlar kitabı için başvuru yaptık büyük bir ihtimal bu başvurumuz kabul edilir. Sırf bunun için dünyanın her tarafından insanlar gelecektir” diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Savaş İskenderun-Arsuz’u kapsayın 100 dönümlük EXPO alanıyla ilgili de bilgileri aktardı: “Gece-gündüz birçok etkinliğin yapılacağı alan, burada mesai mefhumu yok, 24 saat organizasyon yapabiliriz. Uluslararası resmi katılımcılar tarafından kendi konseptlerine göre tasarlanmış, şehir bahçeleri var (uluslararası). Ayrıca kendi ülkelerindeki mutfak kültürlerini tanıtabilecekleri uluslararası gastronomi merkezi olacak. Burada her ülkeden gelen aşçılar kedi yemeğini yapacak. İskenderun ve Arsuz bölgemizde birçok organizasyon bulabilecek. Uluslararası lezzetleri burada bulabilecek, ayrıca burada on bin kapasiteli konser alanı yapıyoruz. Işık gösterilerinin yapılabileceği çok büyük bir havuz yaptık. Türk mutfağını isteyenler de Antakya Defne’ye gidecek”

EKSPO 1 NİSAN 2022’ YE ERTELENDİ

Şu anda dünyanın 4 pandemi evresini yaşadığına da işaret eden HBB Başkanı Savaş “Expo yetkilileriyle de görüşüyoruz, biz burayı 10 Aralıkta açacaktık! Tabi ki pandemide Türkiye’nin ve dünyanın geldiği bu noktada Dubai EXPO’yu açtı, sönük, sönük devam ettiriyor. Katar da 2023’e erteledi. Bizim yapmış olduğumuz, hem bizim hem de EXPO yönetim kurulunun aldığı son karar; biz bu işi 1 Nisan 2022’de yapalım. Baharın müjdesiyle birlikte expo’yu yapalım denildi. Ben pandemi seviyesinin Nisan ayına kadar daha da düşeceğini, Türkiye’de makul seviyede olacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

HBB Başkanı Hatay’da İskenderun ve çevresindeki ilçelerin büyük organizasyonlar yapabileceği çok donanımlı güzel bir alanı olduğunu sözlerine ekledi.   

   

Editör: TE Bilisim