AK Parti Hatay İl Başkanı Adem Yeşildal, il başkanlığı binasında AK Parti'li belediye başkanları ve meclis üyelerinin katılımıyla Hatay Büyükşehir Belediyesinin çalışmaları hizmetlmeri ile ilgili değerlendirme yaptı.

Hatay'ın yararına olan her projesine destek verdiklerini, kentin menfaatleri için de buna devam edeceklerini ifade eden AK Parti Hatay İl Başkanı Yeşildal, "Biz Cumhur İttifakı olarak Hatay'ın lehine olan her işe destek veriyoruz, vereceğiz. Bizim Hatay'a hizmeti engellememiz söz konusu değil. Destekten kastımız, hem büyükşehir belediyesi meclisinde destek olunacak hem de Cumhur İttifakı milletvekilleri eliyle bakanlıklar nezdinde, yapılması düşünülen hizmetlerin hem takibi hem de kaynak temini noktasında adımlar atacağız. Ama Hatay Büyükşehir Belediyesi geldiğimiz noktada, artık beş 'Ç' ile anılır oldu. Bunlar, çöp, çukur, çamur, çarçur, çuvallama” dedi.

KİRALAMA YERİNE SATINALINABİLİRDİ

Yeşildal, “2019 sonu 2020 yılı başına 521 araç kiralandı. Örneğin bir çekici satın alınsaydı 112 bin 600 TL'lik bir maliyet olacaktı. Belediye bu araç için 300 bin TL kira ödemiş. Minibüs satın alınsa 200 bin TL ödenecek, kirasına 252 bin TL ödendi. 521 araç için toplamda ödenen kiralama bedeli 80 milyon 259 bin 316 TL. Satın alınsaydı bu rakam 58 milyon 126 TL olacaktı” dedi.

SU İNDİRİMİNİ İPTAL ETMEK İÇİN MAHKEMEYE GİTTİLER

Cumhur İttifakı olarak pandemi koşullarında suya yapılan yüzde 20'lik zammı içlerine sindiremediklerini ifade eden Yeşildal, “Cumhur İttifakı olarak suya yapılan yüzde 20'lik zammın geri çekilmesi için önerimizi sunduk. Hatta 'teklifi siz getirin' dedik. Kabul etmediler. Cumhur İttifakı olarak yüzde 20'lik su zammını iptal ettirdik. Fakat Hatay Büyükşehir Belediyesi su zammında yapılan indirimin iptali için idare mahkemesine gitti. Takdiri milletimize bırakıyorum' ifadelerine yer verdi.

BAŞKANLAR HİZMETLERİNİ ANLATTI

 Antakya Belediyesi Başkanı İzzettin Yılmaz, İskenderun Belediyesi Başkanı Fatih Tosyalı, Altınözü Belediyesi Başkanı Rıfat Sarı, Kırıkhan Belediyesi Başkanı Ayhan Yavuz, Yayladağı Belediyesi Başkanı Mehmet Yalçın, Payas Belediyesi Başkanı Bekir Altan, Reyhanlı Belediyesi Başkanı Mehmet Hacıoğlu ve Hassa Belediyesi Başkanı Mehmet Karataş, ilçelerindeki çalışmaları hakkında birer konuşma yaptı.

Editör: TE Bilisim