Pandemi Hastanesi olarak hizmet verdikten sonra coronavirüs hastalarını da tedavi etmeye başlayan İskenderun Özel Gelişim hastanesi Dahiliye Uz. Dr. Ender Çolakoğlu, yaşanan hasta yoğunluğunun yanında, Sağlık Bakanlığı’nın da Hatay’a yönelik yaptığı açıklamaları da dikkatte alarak, sosyal medya hesabından süreci değerlendirdi.

 

Açıklamasında, sürecin çok zor ama, hastalığının kontrol altına alınmasının da mümkün olduğunu dile getiren Dr. Ender Çolakoğlu “Covid 19 pandemisinin başlangıcından bu yana en yoğun günleri yaşıyoruz. Günlerdir inanılmaz ve yönetilmesi çok zor bir süreç yaşıyoruz. Bu kadar ağır hastayı aynı anda tam anlamıyla ve istenen standartta tedavi edebilmek, yatışını sağlayabilmek, ihtiyaç halinde yoğun bakım ünitesine nakletmek her zaman istediğimiz gibi olamıyor. Şu an bu salgını kontrol altına alabilecek sihirli bir değnek yok. Ama sürecin yönetilebilmesi ve hasta sayısının azaltılarak sağlık kurumlarının yükünü azaltabilmemiz adına elbette yapılacak çok iş var” dedi.

 

14 GÜN TAM KAPATMA İSTEDİ

Dr. Çolakoğlu, herkesin tedbir anlamında yapması gerekenler olduğuna vurgu yaparak, “Maske, mesafe ve hijyen kurallarına mutlaka uymalı, zorunlu haller dışında kimseyle iletişim içinde olmamalıyız. Kamu yönetimi daha sıkı önlemler almalı, en azından 14 gün tam kapatma uygulamalıdır. Yeni başlayacak aşılar hızla temin edilmeli, öncelikle risk gruplarının aşılanması sağlanmalıdır. Aşıya karşı yapılacak kötülemeler için şimdiden önlem alınmalıdır. Biliyoruz ve inanıyoruz ki bu kâbus dolu günler geçecek pandeminin bitişini hep beraber kutlayacağız.”

Pandemiden dolayı Pazar günleri dahil çalışmaya devam ettiklerini ifade eden Dr. Çolakoğlu “Salgın süresinde bu hastalıktan hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, tedavisi devam edenlere acil şifalar diliyorum. Bizler sağlık personelleri olarak bu şifaya bir nebzede olsa da katkıda bulunabilmek için Pazar günleri dahil gece gündüz her an çalışmaya devam ediyoruz. Sağlıkla kalın” mesajını verdi.

Editör: TE Bilisim