“iyi ki varsın çocuk" adlı Instagram hesabı ile sosyal medya üzerinden yürüttüğü proje sayesinde Türkiye’nin dört biryanından katılan çocukların oyunlarından ve resimlerinden oluşan bir sanal sergi açtı.

 

Oyunun çocuğun işi ve bu işin oldukça önemli olduğu için bu yola çıktığını belirten eğitimci Burcu Genco Büyükburç “Pandemi sürecinde çocuklarımız evde çok fazla sıkıldı, her zamankinden daha çok ilgiye ve oyun oynamaya ihtiyaç duyduğu, hepimizin bildiği bir gerçek. Bu amaçla Nisan ayında “İnteraktif Aile Saati” adlı bir proje başlattık” dedi.

Projeyi "iyi_ki_varsin_cocuk" adlı instagram hesabı üzerinden yürüttüğünü aktaran Büyükburç “Türkiye'nin birçok ilindeki aileye ulaşmaya çalıştık. Projemizin amacı, ailelerin evde çocukları ile etkileşimli zaman geçirerek geri dönüşüm malzemeleri ile kendi oyunlarını hazırlayıp oynamalarını sağlamak, bunu yaparken de çocukları televizyon, telefon, tabletten uzak tutmayı başarabilmekti. Bir aylık süre boyunca yürüttüğümüz proje sonunda, ailelerden herhangi bir ücret talep etmeksizin, hazırladıkları oyunları fotoğraflayıp başvuru formuna yüklemelerini talep ettik. Proje sonunda ailelerimize, onlardan gelen tüm görseller ile bir sanal sergi oluşturduk. Sonuçtan şahsım ve markam adına çok mutluyum. Sergimiz 28 Mayıs Dünya Oyun Oynama Günü’nde www.iyikivarsincocuk.com web sitemizde yayılandı. Bu sergi katılım sağlayan tüm ailelerimizin sergisidir. Sergiye  katılan tüm ailelere çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

 

AİLLERİN ÇOCUKLARI İLE OYUN

OYNAMAYA ÇOK İHTİYACI VAR

Burcu Genco Büyükburç, evde olmanın bazen sıkıcı olabileceğine dikkat çekerek şunları söyledi: “İste tam da bu süreçte evi dışarıdan daha eğlenceli hale getirmek çocuklarımız için çok önemli. Elimizin altında bir sürü eğlenceli ev yapımı oyun yapma fırsatı var! Sadece birazcık hayal gücüne, bir miktar da basit malzemelere ihtiyacımız var.  Şimdi ailelerin çocuklarıyla evde oyun oynamasına her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. Çocuklar evde hareketsiz kalıyor, stresle mücadele ediyor, ekran başında normalden daha fazla zaman geçiriyor. Bunun için yapmanız gerekenler çok basit: Anne ve babalar, televizyonu kapatın, telefonu bırakın, ‘İyi Ki Varsın’ dediğimiz ‘Çocuk’larınız için oyunlar hazırlayarak evde ailecek etkileşimli zaman geçirin!  Bu basit, maliyetsiz ve eğlenceli oyun önerilerine  bir sürü sosyal platform sayfalarından ya da internet tarayıcınıza yazarak da ulaşabilirsiniz, yeter ki isteyin ve zaman ayırın. Unutmayın ki mutlu aile mutlu çocuk mutlu gezegendir.”

Editör: TE Bilisim