TOBB Antakya Ticaret ve Sanayi Odası’nın İskenderun-Hatay otoyolunun yapılmasıyla ilgili talep yazısına Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü Etüt, Proje ve Çevre Dairesi Başkanlığı’nca cevap gönderildi.

ATSO (Antakya Ticaret ve Sanayi Odası) Başkanı Hikmet Çinçin yaptığı paylaşımında “Oda olarak her platformda dile getirdiğimiz ve İlimizin karayolu ulaşımının en büyük sorunlarından biri olan ‘Belen Geçidi’nde yaşanan kazalar ve sıkıntılar ile ilgili T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na yaptığımız yazılı müracaatımıza cevap yazısı geldi. ‘Hatay Otoyolu Etüt ve Proje çalışmalarının başlatıldığı ve 2022 yılında projenin bitirileceği kaydedilmiştir.’ Yazımıza hızlı bir şekilde cevap veren Bakanlığımıza teşekkür ediyor, Hatay'ın ulaşımının can damarı, İlimiz ekonomisi ve ulaşımı için çok önemli olan bu yolun bir an önce bitmesini istiyor, konunun takipçisi olacağımızı kamuoyuna bir kez daha ifade etmek istiyorum” diye kaydetti.

Genel Müdür A. Genel Müdür Yardımcısı Mücahit Arman imzasıyla gönderilen yazıda şunlar kaydedildi: “Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü Etüt, Proje ve Çevre Dairesi Başkanlığı Antakya-Belen Karayolunda Yaşanan Trafık Sıkıntıları hakkında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanlığına (Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı) Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığının yazısına istinaden gönderdi. Yazıda İskenderun-Belen-Antakya ulaşıınını sağlayan D- 17 Devlet Yolunda artan trafik ve bu kesimde seyreden ağır tonajlı araçların frenlenin patlaması sonucu oluşan olumsuzlukların giderilmesi amacıyla mevcut devlet yoluna alternatif olması için otoyol yapılması konulu talebiniz incelenmiştir. Bu amaçla 2018 yılında uzunluğu yaklaşık 36 km olan İskenderun-Hatay Otoyolu Etüt ve proje çalışmaları Genel Müdürlüğümüzce başlatılmış olup, 2022 yılı sonunda tamamlanması planlanmaktadır”

Editör: TE Bilisim