Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluşu, İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşu Belen ilçe teşkilatı tarafından düzenlenen törende atanın manevi huzuruna çelenk sunumu ile büyük bir coşkuyla kutlandı. Belen Atatürk Parkı tören alanında partililerle bir araya gelen ve atanın manevi huzuruna çelenk sunumu yaptı.

CHP İlçe Başkanı Fevzi Yüksel, 9 Eylül’ün Türkiye açısından önemine dikkat çekerek “9 Eylül 1922’de üç yıl 4 ay 24 gün işgal altında ve düşman çizmesi altında İzmir’in esir kaldığı gündür. Ankara Polatlı’ya düşmanın dayandığı günlerden, Büyük önder Atatürk’ün 1 Eylül’de haykırışıyla ‘Ordular ilk hedefiniz Akdeniz’dir dediği günün ardından 9 Eylül’de emperyalizmin maşası şımarık Yunanistan’ı denize döktüğümüz, şanlı İzmir’i Türkiye’yi kurtardığımız gündür. Kutlu olsun” diye konuştu.

“SONUNA KADAR CUMHURİYETÇİYİZ”

Aynı zamanda 9 Eylül’ün Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulan kurtuluşun ve kuruluşun partisi Cumhuriyet Halk Partisinin kurulduğu gün olduğunun altını çizen CHP’li Yüksel “Esasında temellerimiz Sivas kongresinde, 19 Mayısta Samsun’a çıktığı gün temelleri atıldı. 9 Eylül 1923’de partimiz kuruldu. Tarih kokan bir partinin neferleri, üyeleriyiz başınızı dik tutun, bu partide olmanın gururunu onurla kıvançla hep beraber yaşayalım. Biz cumhuriyetçiyiz, cumhuriyet bir erdem, fazilettir, Cumhuriyet saltanata, saraya dayanan değil, direkt halka dayanan bir rejimiz, onun için sonuna kadar cumhuriyetçiyiz” şeklinde konuştu.   

ZENGİNLİĞİMİZİ 84 MİLYONA

EŞİT DAĞITACAĞIZ…

Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidara çok yakın olduğuna işaret eden Belen ilçe Başkanı Yüksel ayrıca şunları söyledi: “Cumhuriyet Halk Partisi tarihi bir sorumluluk, tarihi bir gör görevle karşı karşıya, hep beraber var gücümüzle iktidar olacağız. Cumhuriyet Halk Partisi tekrar milletine, devletine hizmet edecek. Bazıları diyor ya Cumhuriyet Halk Partisi gelirse… Cumhuriyet Halk partisi gelirse; polise, öğretmene, hemşireye söz verdikleri 3600 ek gösterge hemen yerine gelecek. Türkiye’de adalet, eşitlik, hak hukuk olacak. Türkiye’de çocukların kafasına vurulmayacak! Çocuklar yatağa aç girmeyecek. Türkiye’nin gelirini, zenginliğini 84 milyona eşit şekilde dağıtacağız ve sınırları koruyacağız…”    

Editör: TE Bilisim