CHP’li Milletvekili Suzan Şahin, iktidar tarafından paketlerde yapılan iyileştirmelerin hiçbirisine karşı olmadıklarını belirterek “Ama yeterli bulmuyoruz. Öğretmenler adına alınan karardan, öğretmenler arasındaki ayrımın giderilecek olmasından mutluyuz. Milletvekili olduğum günden beri bunun mücadelesini veriyoruz. Sözleşmeli, ders ücretli, kadrolu öğretmen gibi öğretmenler arasında ayrım yapılmasını asla arzulamadık, bunu sürekli dile getirdik. Öğretmenlerin de tüm kamu çalışanlarının da ek göstergeye dahil edilmelerini istiyoruz” dedi.

ASGARİ ÜCRET HALA

SORUNLARI ÇÖZMEK İÇİN GELİYORUZ SORUNLARI ÇÖZMEK İÇİN GELİYORUZ

 2 BİN 825 LİRA.

Artık çalışanların aldıkları asgari ücret noktasındaki maaşlarının, hiçbir şekilde zorunlu yaşamsal giderlerini karşılamaya yetmediğinin altını çizen CHP’li Şahin “Bu ülkede açlık sınırının altında asgari ücret var. Yoksulluk sınırının üçte biri, dünyanın hiçbir yerinde iktidarca belirlenen, açlık sınırının altında bir asgari ücret yoktur. 3 bin 200 olmuş açlık sınırı. Asgari ücret hala 2 bin 825 lira. Açlık sınırıyla ilgili verilerin de doğru toplandığı kanaatinde değilim. Hakikaten ücreti artan zorunlu gıdalar (Peynir, yağ, ekmek gibi) zorunlu tüketim yapılan kalemler üzerinden yapıldığı inancında değiliz. İçinde belki bir çivi var, belki bir vida var” diye konuştu.

ASGARİ ÜCRET 4 BİN TL

OLMASI BEKLENİYOR

Doğru olmayan verilere göre bile asgari ücretin geçim standardının altında olduğuna işaret eden Milletvekili Suzan Şahin “5-6 bin olsun, yoksulluk sınırının altında olmasın. On bir lira yoksulluk sınırı var! Temennimiz böyledir ama en kötü şartlarda biz 5 bin 500 lira rakamlarda olması gerektiğini düşünüyoruz. Belirlenen rakam ise 4 bin civarı olacak, hatta şöyle; 3 bin 600 küsür, bir takım vergileri (indirim yaparak) düşürecekler, bunun ellerine geçen noktasında 4 bin lira olması bekleniyor. Adı üzerinde asgari ücretten de asla ve asla vergi ve benzeri kesintilerin yapılmaması gerekir. Onun için de bütün vergilerin de kaldırılması gerektiğine inanıyoruz. 4 bin lira yapıp vergileri kaldırsaydı, 4 bin 500 geçerdi bu da daha mantıklı olurdu. En azından bunu bekleriz” şeklinde konuştu.   

Editör: TE Bilisim