Gökhan Zan Adliyede Gökhan Zan Adliyede

Dün Suriye Parlamentosunda densizin birinin Hatay topraklarının Suriye Devletine ilhak edilmesi konusunda fütursuzca bir laf sarf ettiğini ifade eden CHP İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu bildiriye sert bir dille cevap verdi.

Hatay’ın Türk yurdu olduğunu, Türk yurdu olarak kalacağını vurgulayan CHP’li Mansuroğlu; “Kıymetli Ata’mızın son zamanlarını yatakta geçirdiği bir dönemde, Türkiye Cumhuriyeti topraklarına katmak için uğraştığı ve ‘Kırk yıllık Türk yurdu düşman elinde esir kalamaz.’ dediği Hatay konusunda 2021 yılında böyle densizce laf eden bazı bürokratların açıklamasını ben esefle, hayretle kınıyorum” dedi.

Bu topraklar üzerinde bir sürü acılar yaşandığının altını çizen CHP’li Mansuroğlu “Geçmişte ne yaşandıysa yaşandı. Ama Hatay Cumhuriyeti 1939’da tamamen bağımsız bir devlet iken kendi öz irade ve kararlarıyla Türkiye Cumhuriyetine ilhak kararı almışlardı. Bunu bağımsız bir şekilde yapmışlardır. Bu saatten sonra sadece gündem yaratmak için yapılan bu tür açıklamaları bahtsız, densiz buluyorum ve tamamen spekülasyona yönelik açıklamalar olarak görüyorum. Biz özellikle son 20 yıldır diğer komşularımızla dostluk açısından sıfır seviyeye inmiş bir düzeyde iken bile sınır komşularımıza ve özellikle Suriye’ye asla düşmanca gözle bakmadık. Emperyalist güçler tarafından parçalanma gayretlerine rağmen biz yanlarında durduk. Hiç kimsenin toprağında gözümüz yok. Ama gözü bizim topraklarda olan herkese düşman olarak bakarız, bunu böyle bilsinler. Hatay Türk yurdudur Türk yurdu olarak kalacak” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim