Partililerle bir araya geldikleri İlçe teşkilatında bilgilendirme ve değerlendirmelerde bulunan CHP Belediye Meclis Grup Başkan Vekili Murat Kayış Belediyenin ilk meclisinde tüm meclis grubu olarak İskenderun adına yapılması gereken ne varsa ellerini değil başlarını taşın altına koyacaklarını ifade ettiklerini hatırlattı.

 

SORUNLARI ÇÖZMEK İÇİN GELİYORUZ SORUNLARI ÇÖZMEK İÇİN GELİYORUZ

CHP’li Kayış maalesef İskenderun halkı iki dönemdir kandırıldığını savunarak “Diyorlar ki, ‘iktidarın mensubu olduğu partiye oy verin, size hizmet getirelim.’ Maalesef iki dönemdir, iktidarın mensubu olduğu parti ve Belediye başkanı seçiliyor ama maalesef İskenderun kent olarak, mahalle olarak, bölge olarak bir türlü hak ettiği değeri ne yazık ki göremiyor. Biz buna çok üzülüyoruz” dedi.

 

İskenderun Belediye Meclisinde çalışmaları yaparken iyi niyetle katkılar sunduklarını aktaran CHP’li Kayış “Belediye meclisine gelen borçlanmayla tüm meclis grubu adına ‘evet’ diyerek iyi niyetimizi gösterdik. Sayın başkanın seçimden önce birçok çılgın projesi vardı, onların tamamına baktık. Başkanım ilk adımı, belediyenin arazilerini başka kurumlara devrederek borç kapatma oldu. Bunun yanlış olduğunu dillendirdik. Bugün geldiğimiz noktada İskenderun belediyesi tekrar borçlanma talep etti, yani boş ödemenin doğru bir mantık olmadığını aslında kendi yönetim şekli ile göstermiş oldu” diye konuştu.

İKİ DÖNEMDİR DAĞ FARE DOĞURDU

Yerel iktidar tarafından İskenderun çılgın projelerinden birinin de ‘bisiklet yolu’ projesinin olduğuna işaret eden CHP’li Kayış “Belediye başkanımız şunu diyebilir; ‘Cumhuriyet Halk Partisi meclis grubu da buna evet dedi.’ Evet, göğsümüzü gere-gere bunu söylüyoruz; biz bisiklet yolu projesine evet dedik. İskenderun’a bisiklet yolu projesi gerekli ama İskenderun’un hangi bölgelerinde yapılacağı ile ilgili ne Ak Parti, ne Milliyetçi Hareket Partisi, ne Cumhuriyet Halk Partisi, ne Demokrat Partisi üyelerine hiçbir bilgilendirme yapılmadı. Bugün görüyoruz ki; İskenderun merkez anlamında bisiklet yolunun yapılmasına uygun bir yer değil. Biz artık bunun düzeltilmesi ile ilgili ne adım atılması gerekiyorsa meclis grubu olarak onun yanında olacağız. Esnaf mağdur, vatandaş mağdur, trafik mağdur… Esnaf zaten zor durumda, bisiklet yolu yüzünden siftahsız kapatır noktaya geldi. İskenderun'un iktidardan çok beklentileri var diyorduk ama gördük ki iki dönemdir dağ fare doğurdu. Umarım bu yanlışlardan bir an önce dönülür. İskenderun Belediyesi İskenderun halkının ihtiyaçlarına bir an evvel eğilir, bizde Cumhuriyet Halk Partisi meclis grubu olarak sonuna kadar her alınan doğru kararın arkasında ve yanında oluruz” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim