Teşkilat binasındaki toplantının açılış konuşmasını yapan İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, ülkenin bugünkü durumuna işaret ederek, 2016 yılında 16 Temmuz itibariyle bir senaryo yazıldığını, rollerin paylaşıldığını ve Türkiye’de olağanüstü bir dönemin başladığına vurgu yaptı.

CHP İl Başkanı Dr. Ramiz Parlar da Ali Mahir Başarır ve Yıldırım Kaya’nın Hatay’a gösterdikleri ilgiye teşekkür ederek partililerden alkış istedi.  

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal da, Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu’nun özellikle belediye başkanlarına bulundukları ilde hiçbir öğrencinin açıkta kalmaması için çalışma yapması yönündeki talimatını anımsattı.   

...HUKUK ASKIYA ALINMIŞ DEMEKTİR!

CHP Parti Meclis Üyesi Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır da şunları söyledi: “Muhalefete bir ülkede cumhurbaşkanı ‘iktidara gelmeyi sakın düşünmeyin’ diye söyleyebiliyorsa o ülkede hukuk askıya alınmıştır. Eğer bir ülkede Almanya’dan sınır dışı edilmiş mafya Beşiktaş Ortaköy’de tweet atarken, Boğaziçi Üniversitesinde hak arayan talebeler, gençler tutuklanırsa o ülkede hukuk askıya alınmıştır. Eğer bir ülkede, İskenderun’da bir köylünün 8 bin lira borcundan dolayı traktörü haczedilip bağlanırsa o ülkede hukuk askıya alınmışsa ama Ziraat Bankasına 750 milyon dolar borcundan dolayı bir ihtarname bile çekilmeyen bir medya patronu varsa o ülkede hukuk askıya alınmıştır. Eğer ben Cumhurbaşkanını eleştirdiğim için hakkımda 3,5 milyon liralık tazminat davaları açılmış, fezlekeler gelmişse demek ki bir sıkıntı var!” şeklinde konuştu.      

"CUMHURİYETİN GELECEĞİ ORTADAN KALDIRILIYOR!"

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya da bugün kadınların sokakta özgürce dolaşmasının önüne geçildiğini belirterek “İstanbul sözleşmesi 600 milletvekilinin oy birliğiyle imzalanmıştı, ama bir tek adamın gece karanlığında bir kararnameyle ortadan kaldırılıyor. Ortadan kaldırılan aslında kadınlarımızın geleceğidir, kız çocukların geleceğidir. Bunların geleceği de Cumhuriyetin geleceğidir. Aslında ortadan kaldırılmak istenen, Cumhuriyet devrimleri ortadan kaldırılmak isteniyor. İşte onun için eğitimle, eğitim emekçileriyle, kadınlarla kızlarımız oğullarımızla oynuyorlar” diye konuştu.    

Editör: TE Bilisim