İsa Taş Paradise Kır Bahçesindeki geceye Cumhuriyet Halk Partisinin eski ve yeni milletvekilleri, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, İlçe teşkilat yönetimi ve partililer katıldı. Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun ilçe Başkanı tarafından özel olarak davet edilen Ak Partili İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı da geceye katılım gösterdi.

Gecenin açılış konuşmasını yapan İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, kısa zaman önce hayatlarını kaybeden yol arkadaşlarının bulunduğunu belirterek “Ben onlara teşkilatım adına Allahtan rahmet diliyorum. 9 Eylül Cumhuriyet Halk Partisinin kuruluş yıldönümü. Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘benin iki büyük eserimden birisi Türkiye Cumhuriyeti, diğeri de Cumhuriyet Halk Partisi’ dediği, iki büyük eserinden birinin kuruluş, aynı zamanda güzel İzmir’imizin de kurtuluşunun yıldönümü. Buradan İzmir’e selam olsun” diye konuştu.

 Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş da, Genel siyaseti bilmediğini, yerelde Hatay’a hizmet etmeye çalıştıklarının altını çizerek “Tabi ki her işi dört başı mamur yapma şansımız yok, yapabildiğimiz ölçüde güzel yapmaya çalışıyoruz. İktidara giderken, en küçük örgütlerden itibaren bütün aile fertleri o düğüne hazır olacak” dedi.  

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Suzan Şahin de şunları konuştu: “98 yıl önce kan ve ateş cehenneminin ortasında bağımsızlık aşkı ve heyecanıyla çıkan, aziz milletimizin yaşadığı o heyecanı hala yüreklerimizde yaşıyoruz. O ateşin simgesi olan Cumhuriyet Halk Partisi kurucu ilkelerine sadık olarak büyük Atatürk, silah arkadaşlarının bizlere armağan ettiği değerlerle aydınlık, çağdaş Türkiye mücadelesine devam etmektedir. Biliyoruz ki içinde bulunduğumuz zor zaman 98 yıl öncesinden daha zor değil! Bu inançla CHP’nin her üyesi dün olduğu gibi bugün de cumhuriyet idealleri ve değerleri için çalışmaktadır. Biz herkesin özgür, mutlu refah içerisinde yaşadığı Türkiye hedefine hep birlikte mutlaka ama mutlaka ulaşacağız” şeklinde konuştu.

Gecede bir araya gelen partililer karşılıklı sohbet etme imkanı buldu, aynı zamanda ‘Onuncu yıl ve İzmir Marşı’nı ellerinde Ay yıldızlı Türk Bayrağı ve parti bayrakları sallayarak eşlik etti. Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluşu ile İzmir’in kurtuluşunu partililer büyük bir coşkuyla kutlandı.

 

Editör: TE Bilisim