Mersin ve Adana’nın ardından Hatay’a gelen CHP ekonomi masası kurmayları İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’nda toplandı. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcıları, milletvekilleri ve Parti Meclisi üyelerinden oluşan CHP Ekonomi kurmayları, sanayicinin esnafın sorunlarını dinlemek için İskenderun’da iş insanları ve temsilcileri ile bir araya geldi.

 

CHP ekonomi masası kurmaylarından Partinin Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, Türkiye’nin pek çok yönden zor günler geçirdiğini belirterek, “Bu zor günleri aşabilecek reçeteyi sizlerle konuşmak için buradayız” dedi.  

 

Türkiye pek çok yönden hakikaten zor günlerden geçtiğinin altını çizen Böke “Ama bu zor günleri aşabilecek potansiyelinin olduğu gerçeğinden, ancak ortak akılla hep birlikte doğruyu bulduğumuzda hep birlikte bunu aşabileceğimiz gerçeğinden hareketle üç gündür CHP ekonomi masası olarak tüm toplum kesimleriyle ekonominin tüm paydaşlarıyla buluşuyoruz” diye konuştu.

 

Türkiye’nin hakikaten müthiş bir potansiyele sahip olduğuna da işaret eden Böke “Kalkınabilecek insan kaynağına, coğrafyasına ve merkezi bir konuma sahip. Bunu gerçekleştirebilecek bir siyasi iradeyle halktan ve üretici güçlerden yana kamu kaynaklarını kullanmayı tercih edecek bir iktidar anlayışıyla ve kaynak kullanımı ile ortaya konacak olan kararları demokratik, katılımcı ve hukuk temelli bir çerçevede alacak bir iktidar anlayışıyla Türkiye’nin önünde hiçbir engel kalmayacaktır” şeklinde konuştu.

 

CHP ekonomi masası olarak 2018 yılından beri tam da bu çerçeveyi oluşturmak maksadıyla detaylı çalışmalar yürüttüklerini aktaran Böke şöyle devam etti: “Doğu Akdeniz’den başlattığımız bir yürüyüşün içerisindeyiz. Hem sorunları yaşıyor olanlarla sorunları tespit etme hem de sorunu yaşıyor olanların ortaya koyduğu çözüm önerilerini tartışmak. Ama en önemlisi bunların içerisinde bütünleştiği bütüncül ekonomik programımızı sizlerle paylaşmak amacıyla buradayız. Türkiye’nin içinde bulunduğu ağır koşullara mahkum olmadığını çok iyi biliyoruz. Bunu aşmak mümkün CHP’nin dört temel ayaküstüne inşa edilmiş olan yeni kalkınma hamlesi Türkiye’yi bugün içinde bulunduğu ağır burhan koşullarından kurtarabilir. Her şeyden önce yeniden hukuk çerçevesine dönen. Her şeyden önce devleti var eden. Ve katılımlı demokratik süreçlerle toplumun her kesiminin kendi sesini duyurabileceğini bildiğinin güvencesiyle, ortak aklı ürettiği bir düzen kalkınmanın temelini oluşturur.”

 

Kalkınma çerçevesinde en önemli ayaklardan bir tanesinin hukuk devletini bulunduğunu kaydeden Böke “…Ve katılımcı demokrasiyi yeniden Türkiye de güçlendirilmiş bir parlamenter sistemle inşa etmekten geçiyor. Bununla birlikte sizin çok iyi bildiğiniz Türkiye’nin üretim kapasitesini ayağa kaldırmak bir üretim seferberliğini başlatmamız gerekiyor. Çağı yakalamış bir üretimi var eden, dünya ile barışık olduğu için limanlarından tüm ürünlerini ihraç edebilen, bununla birlikte insan kaynağını çağın bilgi ve becerileriyle donattığı için OSB’lerde teknoloji liseleri kurarak ihtiyaç duyulan insan kaynağını hakça kazanç elde edebileceği, üretimin paydaşı yapabilecek bir üretim seferberliğinin reçetesini sizlerle konuşmak istiyoruz. Diyoruz ki; bu güçlü ayağı tamamlayacak sosyal devletle hep birlikte yapacağımız üretime hakça paylaşabileceğimiz ve bunula sağlayacağımız toplumsal barışın büyümenin temeline oturtulmasıyla bunu sürdürebilir kılmamız mümkün olacaktır” şeklinde sözlerini tamamladı.

Editör: TE Bilisim