Pandeminin sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu dönemlerde seferber olunan sessiz dostlar kedilere sahip çıkılıyordu. 1 Temmuz itibariyle yurt genelinde kademeli normalleşme süreciyle birlikte sessiz dostlara insanlar yemek su gibi ihtiyaçlarını karşılamayı sürdürdü.

Ancak Payas ilçesinde bulunan Balıkçı Barınağı yakınında yaşayan ve çevredeki esnaf ile vatandaşların yemek ve su gibi ihtiyaçlarını karşılayarak sahip çıktığı 15-20 kedide bilinmeyen bir nedenle gözlerde ve vücutlarında rahatsızlıklar baş gösterdi.

Kedilerde görülen rahatsızlıklara anlam veremeyen çevre esnafı insani görev olarak bu hayvanların yemelerine, içmelerine katkı verdiklerini, ancak sağlıkları konusunda bir şey yapamadıklarını söylediler.

Kedilerin kiminin tek gözü, kiminin de iki gözü görmez duruma geldiğini ifade eden çevre esnafı, bu konuyla ilgili Hatay Büyükşehir Belediyesi veya ilgili kurumların rahatsızlıklarını gidermek, sağlığına kavuşturmak üzere bu hayvanların rehabilite merkezlerine götürülmesini istediler.   

Editör: TE Bilisim