Gençlik Merkezi gönüllüleri ve Barbaros Meslekİ ve Teknik Anadolu Lisesi’nde okuyan gençler miniklere fidan dikiminin nasıl gerçekleştiğini anlatarak ağaçların hayatımızdaki öneminden bahsetti.

Gönüllü gençlerin rehberliği eşliğinde minik elleriyle toprağa can veren çocuklar, diktikleri fidanlara temsili olarak isimlerini astıktan sonra can suyunu vererek ilk yaşamı hediye ettiler. Dodi Eğitim Kurumları’ndan gelen minik öğrenciler düzenli olarak gelip ağaçlarını sulayacaklarını, ağaçların bakımını yapacaklarını ve fidandan ağaca dönüşümünün serüvenine şahit olacaklarını söylediler. Katılım sağlayan geleceğin gençleri olacak 100 çocuğa çevre bilincinin oluşturulmasında böylelikle ilk adım atılmış oldu.

Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Keskin ‘’Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Ormansız bir yurt vatan değildir’ sözü

Gökmeydan Rehabilitasyon'a farkındalık ziyareti… Gökmeydan Rehabilitasyon'a farkındalık ziyareti…

nden hareketle yeşilin her tonuyla toprağa hayat, canlılara nefes olan ormanlarımızda, geçtiğimiz yıllarda yaşanan büyük yangınların izlerini silmek için toprağı yeniden yeşillendirdik. Bu fidan dikimiyle de geleceğin gençlerinin kalplerine ağaç sevgisini aşıladık. Gün sonunda gençlerimizle miniklerimiz hep birlikte oyunlar oynayarak günü eğlence ile tamamladılar.’’ dedi.

 

 

Editör: TE Bilisim