Bayram ziyareti yapacak ve misafir ağırlayacak vatandaşlar, bayram alışverişlerini son günlere bırakınca kentin bir çok noktasında yoğunluk oluştu.

Bu bayramın pandeminin etkisi altında kalmadığını ve vatandaşların pandemisiz bayramı özlediklerini dile getiren Esnaf Nazım Diken; “İnsanların talepleri çok güzel, herkes memnun, bir pahalılık var ama nitekim alınıyor. Caddede boş dükkan yok, hangi dükkan kapandı ki! Abartıyorlar, beceremiyorlar daha doğrusu. Biz 60 yıldır bu işi yapıyoruz, 60 yıldır ayaktayız, satışlarımız iyi bu bayramda da. Kriz var ama düzeltilecek, böyle kalmaz. Bu bayram beklentimiz sağlık, huzur, ülkemizin huzuru, Türkiye'nin geleceği için birlik ve beraberlik, dürüstlük başka bir isteğimiz yok” şeklinde konuştu.

Şehit Pamir Caddesi üzerindeki esnaflardan Ahmet Aktaş ise, her ne kadar kalabalık olsa da eski bayramlara göre yoğunluğun ve satışların istedikleri gibi olmadığını ifade ederek; “Hareketlilik yavaş yavaş başladı, çarşımız kalabalık gördüğünüz gibi ama fiyatlar bilindiği üzere biraz yüksek. 3 parça alacağına bir parça alıyor insanlar. Geçen bayramlara göre kötü, bu kalabalık hiçbir şey, üçte biri kadar değil. Geçen bayramlarda bunun 3 katı kalabalık oluyordu” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim