Sokak Çocuklarına yardım adıyla başladıkları ‘iyilik yolculuklarını’ Yardıma Muhtaç Çocuk ve Ailelerine destek olmayı, onların ihtiyaçlarını karşılamayı, derneklerine yapılan yardımlar doğrultusunda sürdürdüklerini belirten Çakmaklı; “Biz önce sokak çocuklarını koruma derneği olarak başlamıştık. 2008’de sokakta mendil satan çocuk bırakmadık. Adımızı değiştirdik, Korunmaya Muhtaç Çocuklara Yardım Derneği yaptık” dedi.

Pandemi süreci kendileri için baya zorlu geçtiğini vurgulayan Çakmaklı “Bizden yardım alan ailelerimizin çoğu işsiz kaldı. Bu süreçte biz elimizden geldiği kadar onlara yardım ettik. Sağ olsunlar bağışçılarımız, hayırseverlerimiz bu zorlu süreçte bizleri yalnız bırakmadılar. Ramazan ve Kurban Bayramlarında bütün çocuklarımızı giydirdik. Ayakkabı ve giyimin yanı sıra gıda yardımlarımızı yaptık. Okullar açıldığında kırtasiye ihtiyaçlarını karşıladık. Bu süreçte evlere gidip, herhangi bir ihtiyaçları olup olmadığını sorduk. Yeni yılda da tüm ailelerimize gıda ve giyim yardımında bulunduk. Yılbaşı sepeti hazırlayıp onlara verdik. Çocuklarımızın okuldaki durumlarını öğrenmek için okullarına da gidiyoruz. Köy okullarımızdaki çocuklarımıza da destek olmak için elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz” diye konuştu.

Üniversiteyi kazanan öğrencilere burs sağladıklarını, burs alan öğrencilerin ise mezun olup iş hayatına atıldıktan sonra, ihtiyaç sahibi öğrencilere burs vermeye başladıklarını aktaran Çakmaklı “Ortaokuldan sonra okumak istemeyenleri Çıraklık Eğitim Merkezine kaydediyoruz. Liseyi bitirip üniversiteye giden çocuklarımıza da burs sağlıyoruz. Şu an bizden 10 öğrencimiz burs alıyor. Atatürk’ün çizdiği yoldan ilerlemeye devam ediyoruz. Gençlerimizi bilinçlendirdik. İyilik bulaşıcıdır. Bu bulaşıcılık sayesinde mezun olanlar, yeni başlayanlara da burs veriyorlar. Bu şekilde devam ediyoruz. Bu sene 4 kız çocuğumuz sınava girdi, dördü de kazandı. Üniversiteye gitmeden önce tüm ihtiyaçlarını karşıladık. Hayırseverlerimiz bizlere bu konuda çok destek çıktılar, destek vermeye de devam ediyorlar” şeklinde konuştu.

Derneklerine ne kadar yardım yapılırsa, kendilerinin de o kadar fazla aileye ulaşabileceklerini sözlerine ekleyen Çakmaklı şunları söyledi: “Ne kadar çok yardım gelirse biz de o kadar fazla yardıma muhtaç aileye ulaşabiliriz. Yardım ihtiyacı kalmayan ailelerimizi listemizden çıkarıp, yeni aileler ekliyoruz. Psikolojik destek de veriyoruz. Telefonumuz 24 saat açık, herhangi bir sıkıntıları olduğunda rahatlıkla bize ulaşabiliyorlar. Her zaman çocuklarımızla, ailelerimizle beraberiz. Yardım ve desteklerimize devam edeceğiz. Yardım yapmak isteyen hayırsever vatandaşlarımız, derneğimize gelsinler, önce bizi tanısınlar, nasıl çalıştığımızı, neler yaptığımızı görsünler ondan sonra katkı sunsunlar”

Mikser aracı taşıdığı harcı yol ortasına boşalttı! Mikser aracı taşıdığı harcı yol ortasına boşalttı!

 

Dernek üyeleri de; iyiliğin küçüğü büyüğü olmadığını, herkesi yardım etmeye çağırarak “Çocuklarımız bizlerin umudu, o umut için savaşıyoruz. Herkesi de bu savaşa bekliyoruz” dediler.

Editör: TE Bilisim