Mevsimsel olarak gribin arttığına işaret eden Palmiye Hastanesi Göğüs Hastalıkları ve Tüberküloz Uzmanı Dr. Özlem Berktaş “Hastalar genellikle öksürük, burun akıntısı, boğaz yanması ve halsizlik şikayetiyle geliyorlar. Bu dönem covid grip gibi seyir ediyor. Bunun dışında baş ağrısı, gibi şikayetlerle de gelen hastalar var. Onun için grip olarak geçiştirmemek lazım, aslı covid olabilir. O nedenle bu tür şikayetleri olan hastalara test yapılması gerekiyor. Yapılan testlerin çoğunda da covide rastlıyoruz” dedi.

Mevsim itibariyle soğuk algınlıklarının arttığını, normal griplerin de artmaya başladığını belirten Uzm. Dr. Özlem Berktaş “Geçen sene bu kadar çok görmüyorduk. Çünkü herkes evindeydi, kapanma vardı. Karantina bitti, herkes pandemi yokmuş gibi hareket etmeye başladı. Toplumun büyük kesimi maske kuralına uymuyor. O yüzden covidin dışında diğer hastalıklar da yayılmaya başladı. Şu günlerde en çok griple karşılaşıyoruz. Onun haricinde covid dışı zatürre de var” diye konuştu.

6 AYINI DOLDURANLAR 3. DOZU MUTLAKA YAPTIRMALI…

Covid pandemisi ile diğer hastalıklardan korunmak için maskenin çok önemli olduğunun bir kez daha altını çizen Uzm. Dr. Berktaş “Aşılandık diye maske takmayı bırakmamalıyız. Maalesef vaka sayılarımız bu yüzden yüksek durumda. Hastanede covid-19’dan yatanların 99’unu aşısızlar oluşturuyor. Aşılı olanlardan da covidli çıkanlar da oluyor, genellikle zatürre olmadan atlatıyorlar. Ama altı ayını doldurmak üzere olanlarda görülmeye başladı. O yüzden 3. Dozu da mutlaka yaptırmalıdırlar” şeklinde konuştu.        

     

Editör: TE Bilisim