Boupendza’nın transferi için Bordo-Beyazlı yönetim kurulu Pazartesi günü Hatay’a gelen FK Krasnodar kulübünün genel menejeri Vladimir Khashig ile masaya oturdu. Atakaş Hatayspor’un Onursal Başkanı, Hatay Büyükşehir Belediyesi Lütfü Savaş, Aaron Salem Boupendza’nın transferi için Rusya’nın Krasnodar takımı ile görüştüklerini, görüşmelerin olumlu geçtiğini ve Perşembe günü netlik kazanacağını da seyledi.

Atakaş Hatayspor’un Onursal başkanı, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, belediye binasında FK Krasnodar kulübünün genel menejeri Vladimir Khashig’inde katıldığı bir basın toplantısında Boupendza’nın transferi için görüşmelerin devam ettiğini söyledi.

RAKAM HENÜZ NETLİK KAZANMADI

Atakaş Hatayspor’un onursal Başkanı Savaş, ayrıca rakamlar konusunun da netlik kazanmadığını da sözlerine ekleyerek, “Perşembe günü gerek rakamlar konusunda gerekse transfer konusunda gerekli açıklamaları yapacağız. Futbolcumuz sezon sonuna kadar Atakaş Hatayspor forması giyecek ondan sonra da yeni takımına gidecek. Oyuncumuzda bu düşünceden yana” diye konuştu.

Krasnodar Genel Menejeri Vladimir Khashig, görüşmelerin olumlu gittiğini en kısa zamanda sonuç alacaklarını umduğunu söyledi.

Edinilen Bilgilere göre Boupendza, 8 milyon euro ve satışından yüzde 20 pay karşılığında Rusya’nın Krasnodar takımına transfer oldu.

 

Hatay'da bulunan Rusya Temsilcisi'nin yöneticileri, Atakaş Hatayspor'un isteklerini kabul etti ve golcü futbolcu Aaron Boupendza'nın transferi gerçekleşti.

İlk teklif olarak 8.5 milyon Euro önerilen rakamın daha sonra revize edildiği ve tarafların el sıkıştığı belirtildi. Yapılan anlaşmaya göre; Bonservis bedeli olarak 8 milyon Euro ödenecek, Bir sonraki satıştan Hatayspor 20 daha alacak, Boupendza sezonu Hatayspor'da tamamlayıp Haziran ayında Krasnador'a geçecek.

AARON BOUPENDZDA

Hatayspor'da forma giyen, tam adı Aaron Salem Boupendza Pozzi olan Gabonlu futbolcu, 7 Ağustos 1996'da dünyaya geldi. Profesyonel futbol kariyerinde Mounana, Bordeaux, Pau, Ajaccio, Tours ve Feirence formalarını giyen Boupendza, 2020 yılında Süper Lig'e transfer olan Hatayspor'a transfer oldu.

Hatayspor, 1.80 metre boyundaki santraforun bonservisini elinde bulunduran Bordeaux'a 200 bin euro transfer ücreti ödedi. Hatayspor'da 23 maçta 1642 dakika forma giyen Boupendza, 18 gol atarak gol krallığı yarışında zirveye çıktı. Gabon Milli Takımı'nda da 15 kez forma giyen Boupendza, 3 kez rakip fileleri sarstı.

 

Editör: TE Bilisim