Tanıtım törenine Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, Hatay Valisi Rahmi Doğan, Hatay milletvekilleri, Arsuz Kaymakamı Musa Sarı ve Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı ile davetliler katıldı.

 Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, Madenli Yat ve Su Sporları  merkezinde spora ve eğitime yönelik faaliyetler olacağını belirterek,” Burada eğlenceye dönük faaliyetler de var. Turizm anlamında bölgeye renk katacak yatırım oldu. Arsuz bölgesi sahilleri ve güzellikleriyle bilinen bir yer ama turizmi çeşitlendirmek, aktiviteleri çoğaltmak anlamında bölge için çok kıymetli bir yatırım. 106 teknelik yat limanına şu ana kadar 76 tekne bağlamış durumda. Bence Hatay sahillerinin kaderini değiştirecek bir yatırım olmuş. Buradaki gençlerimiz için de çok doğru, zamanlarını çok iyi şekilde geçirebilecekleri bir tesis olmuş. Ben bölgedeki turizm talebini de olumlu yönde etkileyeceğini düşünüyorum." Şeklinde konuştu.

HADO için Valilik tarafından deniz otobüsü seferleri için tahsis edildiğini de soru üzerine cevaplandıran Yavuz, şunları söyledi:

" Belediyemizin birtakım girişimleri var. Sanıyorum Orta Doğu şehirlerinden ve aynı zamanda KKTC'den de tekne ve feribotla gidilmesi tabii ki inanılmaz bir kapasite artışı sağlayacak. Her anlamda etkileşimi artıracak ve Hatay'a çok büyük değer katacaktır. Hatay farklı şehirlerle farklı rotayla bağlanmış olacaktır. Bu işin özel meraklıları da var biliyorsunuz. Özellikle Ege sahillerimizden karşı adalara yapılan turizm ve ticaret faaliyetleri hem adalara hem bölgemize çok büyük katkı sağlıyor. O anlamda Hatay'ın da kıymetli bağlantıları olacak."

Tanıtımı yapılan merkezde sporcular kano ve tekne yarışı yaptı. Dereceye girenlere kupa ve çeşitli hediyeler verildi.

Editör: TE Bilisim