İskenderunspor Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink kendi saha ve seyircileri önünde oynadıkları karşılaşmanın kolay bir maç olmadığını belirterek “Farklı bir takımla oynayan bir takıma karşı ilk defa böyle bir mücadele yaşadık. Bence etkiledi bizi. Normalde farklı şanslar geldi ama daha iyisini yapabilirdik” dedi.

KAZANMAYI HAK ETTİK

Diğer yandan ilk yarıda 4-5 tane çok net pozisyonlarının bulunduğunu hatırlatan Riekerink “İkinci yarıda da sadece maçı kazanmak istedik. Takım içinde büyük bir şeydi bu. Son bölümüne doğru özellikle hayatta kalmaya çalıştı takımımız. Aksaray iyi bir takım, onlarda şampiyon olmak istiyorlar ama biz dün kazanmayı hak ettik. Maçı kazanmak için savaştıklarından dolayı takımıma teşekkür ediyorum. Hakem bence çok basitti. Bazen bizim lehimize de kararlar verdi, rakibin lehine de kararlar verdi. Biz yeterince pozisyona girdik. O yüzden takımın dışında olan hiçbir şeye çok fazla odaklanmak istemiyorum. Tekrar haftaya yine yapay bir sahada maçımız olacak, hava şartlarına bakmamız gerekiyor sanırım bu hafta sonu karlı olacak Ankara. Hacettepe sonuncu sırada ama o bölgede bulunan takımlar daha çok savaşıyorlar, ligde kalmak istiyorlar onlarda. O yüzden bazen kolay bir maç gibi gözüküyor ama ligden düşecek olan 4 takım olduğu için onlarda ligde kalmaya çalışıyorlar o yüzden her şey değişebilir” diye konuştu.

 

Halkbank Kupa Voley’de 9. kez şampiyon Halkbank Kupa Voley’de 9. kez şampiyon

ZOR BİR MAÇTI!

Kulüp Başkanı Hakan Bolat da, zor bir maçı geride bıraktıklarını ve haftaya önlerindeki maça konsantre olduklarını ifade ederek “Zor bir maçtı. Aksaray her ne kadar 5.,4. olsa da şampiyonluğa oynayan bir rakibimiz. Şampiyonluk için onlar da bayağı bir bütçe ayırdılar, kaldı ki bizi yenselerdi puan farkını kapatıyorlardı ama şu an puan farkı açıldı. Zor bir maç olacağını çok iyi biliyorduk. Rakibimiz yeni transferler de yaptı, hocaları da çok iyi, camiası da büyük bir camia. İlk yarı iyi oynadık, ikinci yarı çok iyi oynamazsak bile 2-1 yendik sonuçta. Netice itibariyle güzel bir başlangıç oldu bizim için, ikinci yarı için. Teknik heyetimizi ve oyuncularımızın hepsini tebrik ediyorum, teşekkür ediyorum kendilerine. Ayriyeten stada gelen taraftarlara da çok teşekkür ediyorum. Maçın galibiyeti biraz buruk oldu bizim için, kaptanımız İrfan Başaran’ın ayağı çatladı, tahmin ediyoruz 5-6 maç oynayamayacak, 5-6 maç onsuz devam edeceğiz. Hangi oyuncumuz olursa olsun böyle sakatlıklarda üzülüyoruz. İnşallah daha iyi olacağız, daha iyisini yapacağız. Haftaya Hacettepe'ye gidiyoruz o da zor bir maç ona konsantre olmak zorundayız. Biliyorsunuz kış şartları, tahmin ediyorum gelecek hafta Ankara'da eksi 5-6 derece olacak. Şu an bütün konsantrasyonumuzu o maça yapıyoruz” şeklinde konuştu.

 

Editör: TE Bilisim