Play-off müsabakaları sonunda 52 Orduspor’u, 1-1’in rövanşında 2-1 mağlup ederek finale kalan İskenderunspor’un dünkü maçını değerlendiren İskenderunspor Kulüp Başkanı Hakan Bolat “Öncelikle dün maça gelen taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. Gerçekten uzun yıllar sonra stat doldu. Eski günlerimize döndük, hepimiz mutlu olduk, bütün şehir mutlu oldu. Tekrardan İskenderunspor’un var olduğunu ve İskenderunspor’un var olacağını bütün futbol kamuoyuna göstermiş olduk. Bu iyi bir mesajdı bence. İşin enteresan durumu da hala stada girmek isteyen seyirci vardı, stat dolduğu için alamadık. Ben çok sevindim, çok sevinçliyim hatta heyecandan gece uyuyamadım. Videolarını tekrar-tekrar izledim. Bu bizim en büyük amacımızdı; İskenderunspor ruhunu tekrar yaşatmak! Allah'a çok şükür o ruh tekrar geldi. Bundan sonra üst liglere çıkmak için, ne yapmamız gerekiyor, şehir olarak ne yapmamız gerekiyorsa onu yapmalıyız. Önemli olan bu. Finale çıktık, tek maçımız kaldı, Allah izin verirse bu maçı kazanırsak 2’ci Lige çıkacağız. 2. ligin seviyesi daha iyi olacak bizim için. Bütün sene yaptığımız bütün çabalar ikinci lige çıkmak içindi. İnşallah biz hak ettiğimize inanıyoruz” diye konuşu.

FİNAL MAÇININ YERİ

DOĞRU DEĞİL!

Haftaya Çarşamba günü Ankara’da final maçını oynayacaklarını da sözlerine ekleyen Bolat, maç yeri konusunda yanlış karar verildiğini, stadın değiştirilmesini istediklerini de belirterek; “Final maçı haftaya Çarşamba günü Ankara Eryaman Stadında olacak. Futbol Federasyonu'nun aldığı bu karar bizi ziyadesiyle üzdü çünkü rakibimiz Iğdırspor Ankaragücü’nün sponsoru. Ankaragücü'nün Stadı, Eryaman stadı! Aynı zamanda Ankaragücü'nün tesislerinde devamlı kamp yapıyor Iğdırspor. Tabii ki bu olabilir kendileri sponsor olabilirler. Futbola sponsor olduğu sürece biz seviniriz. Sponsor olunan bir yerin orada final oynatılması bence etik değil. Biz başka bir takıma sponsor olsaydık ve bizim final maçımız oraya alınsaydı bence kendileri de buna tepki verirlerdi. Bundan dolayı üzüntülüyüz, Futbol Federasyonu'nun aldığı bu kararı kabul etmiyoruz ve stadı değiştirmelerini istiyoruz. Stadı değiştirmezlerse de gidip oynayacağız, elimizden geleni yapacağız ama etik olması gereken bir şey var. Futbol Federasyonu her yere asıyor ‘fair-play’ diye, bu fair-play adına doğru değil. Dilekçelerimizi yazdık inşallah yaptıkları yanlıştan dönerler” şeklinde konuştu.

BAŞKAN BOLAT’TAN OTOBÜS TALEBİ

Türkiye'de Taekwondo sporunun gelişim süreci ele alındı Türkiye'de Taekwondo sporunun gelişim süreci ele alındı

Finale odaklandıklarını, oradan zaferle dönmek istediklerini de kaydeden Bolat; şunları kaydetti: “Şu anda finale odaklanmamız gerekiyor. Futbolcularımızın hepsi mental olarak hazırlar, sakatımız yok çok şükür. Teknik heyetimiz hazır, taraftarımız hazır, hepimiz hazırız. 6 günlük süreç var, daha da iyi hazırlanacağız, daha iyi motive olacağız. Şehir olarak daha iyi motive olacağız. Ben inanıyorum ki otobüslerle bayağı bir kalabalık gideceğiz. Buradan da iş adamlarına, belediyeye sesleniyorum, otobüs desteği yapsınlar bize. Maça gitmek isteyen çok insan var, gidip o stadı doldurmamız lazım. Bize düşen yer 10.000 kişi, doldurup, kazanıp, kupayı İskenderun'a getirmemiz lazım. Ben inanıyorum ki şehir olarak bu kenetlenmeden sonra o statta da 10.000 kişiyi dolduracağız, Allah’ın izniyle. Birçok yerden taraftarımız gelecek, İstanbul’dan Ankara’dan, Bursa’dan, oralarda yaşayan çok fazla İskenderunlu, Hataylı var. Oradan da çok talep var. Ben inanıyorum ki oradan büyük bir zaferle döneceğiz. Hepinizi maça bekliyoruz. Dünkü maça gelip stadı dolduran şanlı İskenderunspor taraftarına teşekkür ediyorum. İskenderunspor taraftarının hiçbirinin birbirinden farkı yoktur, hepsi İskenderunspor bayrağıdır, İskenderunspor bayraklarının hepsini Ankara'da görmek istiyoruz. Allah yar ve yardımcımız olsun”

Editör: TE Bilisim