En sık rastladıkları sıkıntılardan bahseden Turhan;  “Genelde sıvı temasından kaynaklı arızlarla karşı karşıya kalıyoruz. Cihazda sıvı teması olduğu zaman hemen fişi çekilmeli, bataryası çıkarılmalı, suyun aldığı taraf ters çevrilip o şekilde kurumaya bırakılmalı ve servise götürülmeli. Bunun yanı sıra, yıllık temizlik ve bakımların yapılmamasından kaynaklı da cihazlarda sıkıntı yaşanabiliyor. İnsanlar her yıl cihazlarının yılık bakımlarını yaptırsalar, daha uzun süreli cihazlarını kullanabilirler. Senelik bakımlarını yaptırmak zorunda. Termal macunu dediğimiz, ısıyı azaltan bir olay var. Düzenli onun kontrolü yapılmalı. Yıllık bakım ücretimiz 100 TL. bakımı düzenli yaptırırlarsa, cihazlarını daha uzun süreli sorunsuz kullanabilirler.

Bir de dizüstü bilgisayarlar, düz zeminlerde kullanılmalı. Yatakların üzerinde kullanıldığı zaman, fan bölümünün hava alma delikleri kapanabiliyor. Bakteri, pislik fanı durduruyor, havasız kalınca da fan bozulabiliyor, bu durum cihazın ömrünü de kısaltabiliyor” diye konuştu.

Çocuklara tablet alınırken, özellikle küçük çocuklar için 7 inçlik küçük tabletlerin tercih edilmesinin daha doğru olacağını söyleyen Turhan, çocukların küçük elleriyle büyük tabletleri kontrol edemediklerini daha fazla düşürdüklerini kaydetti.

İnsanların servis seçimine de dikkat etmeleri gerektiğini ifade eden Turhan; “Servis çok önemli. Bazen bize bazı cihazlar geliyor yanlış müdahale edilmiş daha pahalıya mal oluyor tamiratı. O yüzden servis çok önemli. İnsanlar, servislerini doğru seçmeli, bilmedikleri yere cihazlarını teslim etmeliler” dedi.

Bilgisayarların tamiratında kullanmak amacıyla hurda parçaları da topladıklarını söyleyen Turhan, tamir sırasında hurdalardan çıkan parçaları kullanarak maliyeti düşürdüklerini belirtti.

Bilgisayar tamiratı konusunda cihaz konusunda donanımlı ve bilgi konusunda oldukça tecrübeli olduklarını dile getiren Turhan; “Termal kameramız ile cihazın neresinde hasarı olduğunu çok daha hızlı bir şekilde tespit edip ona göre onarımlarımızı yapıyoruz” dedi.

Otomotiv sanayide ilk çeyrek raporu Otomotiv sanayide ilk çeyrek raporu

Editör: TE Bilisim