İskenderun'un Buluttepe Mahallesi’nde ikamet eden ve kendisine yapılan asitli saldırı sonrası yaşadıklarının hayatı boyunca kendisinde derin izler bıraktığını ifade eden Berfin Özek kadına yapılan şiddet haberlerini görünce izleyemediğini kötü olduğunu ifade etti.

 

Türkiye’de kadına yönelik şiddetin önüne geçilememesinin nedenini cezaların hafif ve caydırıcı olmayışından kaynaklandığını düşündüğünü vurgulayan Berfin Özek “Benim yaptığım hatanın bana katmış olduğu şu dur ki, ülkemizde ve dünyada bir kısım kadınların şiddet ve suça meyilli insanlarla kurduğu iletişimdir” dedi.

 

Kadının, sosyal çevre ve kültür nedeniyle bazen anormal olanı normal olarak görebildiğini belirten Özek “Fakat içinde bulunduğu durumun vahim olduğunu çok uzun zaman sonra anlayabiliyor. Burada iş en çok anne ve babalara düşüyor. Çünkü erkek çocuklarına cinsiyetçiliği değil de insan olmayı öğretmeleri gerekiyor. Toplum ve vicdan sağlığı açısından bu çok önemli, nihayetinde hepimiz bir insanız ve bir gün hayatın içinde tek başımıza kalabildiğimizde vicdanımız ile başımızın çaresine bakabilmeliyiz. Cezalar yükselirse suça maillerin az olacağını düşünüyorum. Az olunca suç işlemeye meyilli oluyorlar. Bunu yaparım bu olur yatarı ne diye düşünerek bence hareket ediyorlar” diye konuştu.

 

Dünyada da ülkemizde de kadın olmanın çok zor olduğuna vurgu yapan Berfin Özek “Şunu giyiyorsun, bu giyilir mi? Şunu konuşuyorsun, bu konuşulur mu? Gülüyorsun, gülünür mü?” denilerek kadının sosyal yaşam içerisinde baskı altında tutulduğunu savundu.

 

Yaşadığı acı olaylar ve pandemi döneminde gününü kitap okuyarak, müzik dinleyerek hatta gitar çalmayı öğrenmekle geçtiğini sözlerine ekleyen Berfin Özek “Doktorumdan haber aldım, bazı ameliyatlarım için pandemi sürecinden sonra çağıracaklarını söylediler. Göz kapağımdan ameliyat olacağım, burun ve çevresi de yapılacak. Sonrasında göz ameliyatlarım başlayacak, bu zamana kadar olamayışının nedeni göz kapaklarımın kapanmamasıydı. Göz kapağı ameliyatının ardından göz doktoru ile iletişime geçeceğiz” şeklinde konuştu.  

 

Editör: TE Bilisim