Amanos dağlarının tüm doğa güzelliklerini bahşettiği Belen, zengin tarihi ve kültürel mirasıyla Hatay’ın en önemli yerleşim yerlerinden biri olarak ilgi görüyor. Yüksek rakımda bulunan Belen’de zaman zaman dokunulacak kadar yakından geçen bulutlardan oluşan örtüyle dikkat çekiyor. Amik Ovasının üzerini kaplayan bulut denizi ise Amanos dağının eteklerinden seyri müthiş bir manzara oluşturuyor. Bir de gün batımında güneş ışığının oluşturduğu kızıl gurup ise izleyenlere hem keyif veriyor, hem de o anı izlerken dingin ortamla huzur buluyor.    

Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül’ün Twitter sayfasından paylaştığı “Belen Kıcı Mevkiden Ova Manzarası” adlı Mehmet Aslan’a ait fotoğraf, takipçileri tarafından hayranlıkla kendinden söz ettirdi. Kıcı mahallesi yakınlarındaki bir yamaçta çekilen ve klasik bir aracın farlarının yere vurmasıyla oluşan ışıkla, gökyüzünde oluşan aynı renkteki uyumunun yanı sıra yüksek rakım nedeniyle bulutların üzerinde çekilen fotoğraf, Hatay’ın en güzel seyir yerlerinden biri olma yolunda giderek ün kazanıyor.

MERAKLILARINI İLÇEYE BEKLİYORUZ

Belediyesi Başkanı İbrahim Gül, ilçelerinin her haliyle yörenin en güzel yerlerinden biri olduğunu belirterek “Belen bu kadar güzelliğiyle turizmden hak ettiği payı bugüne kadar alamadığını düşünüyoruz. Ancak biz belediye olarak ilçemizi turizm açısından cazibe merkezi haline getirme çabasındayız. Turistlerin her türlü beklentilerine cevap verecek olanaklara sahibiz. Var olan değerlerimizi öne çıkarmak, tanıtımını yapmak için çalışmalar yapıyoruz. Muhteşem bulut denizi manzarası da Belen’imizin çok özel güzelliklerinden biri, meraklılarını ilçemize bekliyoruz” dedi.          

Editör: TE Bilisim