İskenderunspor ruhuyla büyüyen ve çocukluğu Beş Temmuz stadını kapısında yatarak geçirdiğini ifade eden Uluslararası Vointürk şirketi sahibi Hakan Bolat, yıllar önceki efsane turuncu-mavili kulübü yeniden eski günlerine kavuşturmak istediğini söyledi.

İskenderun FK A.Ş.’yi satın alan Hakan Bolat, üçüncü ligde mücadele eden kulübün son Belediye Kütahya maçı galibiyetiyle Play Off maçlarına katılma hakkı kazanmasıyla başlayan ve süper lige kadar uzanacak bir süreci kurduğu ekibiyle birlikte planlayarak, içerisinde ikinci ligden ve yurt dışından başka takımlarında bulunduğu projesini anlattı.  

Uluslararası Vointürk şirketinin sahibi Hakan Bolat, İskenderunspor artık şirketleri tarafından tamamı satın alındığının altını çizerek “Bundan sonra daha profesyonel bir ekiple, yapacağımız uluslararası teknik destek ve çalışmalarla çocukluğumun hayali İskenderunspor’u süper lige çıkaracağız” dedi.

İskenderun sporun artık dernek statüsünden çıkıp, şirketleştiğini dolayısıyla ekonomisinin de kendileri tarafından karşılanacağını belirten Hakan Bolat “Kimseden, İskenderun halkından maddi bir beklenti içinde olmayacağız. Hiçbir kurumdan para da istemiyoruz, bizim tüm bütçemiz ve ekiplerimiz hazır. Üçüncü ligden aldığımız bu takımımızı şirket anlayışıyla kap amacıyla yöneterek başarıya taşıyacağız” diye konuştu.

Vointürk şirketlerine bağlı tüm kulüplerin futbol direktörü olduğunu dile getiren Galatasaray eski futbolcusu Suat Kaya da, başkanın kendisine bu görevi verdiğini, tüm takımlar için çalışmalar sürdüreceklerini, İskenderunsporlu futbolcular ile teknik ekibe de abilik yaparak başarılarına katkı sunacaklarını vurguladı.

İskenderun FK A.Ş. Teknik Direktörü Yusuf Tokaç da, Kulübün yeni başkanı ve yönetime; takıma verdikleri tüm desteklerden dolayı teşekkürlerini iletti.

İskenderun FK A.Ş. sportif direktörü Güney Kanat da sezon başından bu yana çok mücadeleler verdiklerini, bu güne kadar emeği geçenlere ve bugünden sonra çok ciddi bir oluşum sağlayan Başkan Hakan Bolat’a teşekkür etti.

İskenderun FK AŞ 2. Başkanı Av. Gülcan Polat ise böyle bir projeyi İskenderun’da hayata geçiren Başkan ve ekibine teşekkür etti.

Bu zorlu süreçte kendilerini koruyan, kollayan herkese teşekkür eden takım kaptanı Dede Çelik ise “Ancak serüven daha bitmedi. Allaha şükür ki Kütahya’yı yendik ve Play off hakkını kazandık ve yeniden rakibimiz Kütahya, serüveni devam ettirmek istiyoruz” dedi.

İskenderun FK A.Ş Basın sözcüsü Fikret Kanat da Başkanın kendisini böyle bir göreve layık görmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, küçük çekişmelerin şehri hep geriye götürdüğüne işaret etti.

Editör: TE Bilisim