Soylu, beraberinde İçişleri Bakan Yardımcıları İsmail Çataklı ve Mehmet Ersoy, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, Hatay Valisi Rahmi Doğan ve AFAD yetkilileriyle İdlib'e geçti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İdlib'e bağlı Der Hasan ve Meşhed Ruhin bölgelerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı, AFAD ve Sivil Toplum kuruluşlarının yardımı ve milletin desteğiyle inşası sürdürülen briket evlerde incelemelerde bulundu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun incelemelerine, Bakan Yardımcıları İsmail Çataklı ve Mehmet Ersoy, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, Vali Rahmi Doğan ve beraberindeki heyet eşlik etti.

Yaklaşık 1 yılda burada (İdlib'de) 35 bin ev nihayete erdirildiğini belirten İçişleri Bakanı Süleyman Solu “Bunların 28 binine taşınılmış, önümüzdeki günlerde gerisi bitirilecek ama burada bitiyor mu? Hayır. 51 bin projelendirilmiş yapılan ev var. Kısmet olursa temmuz ayında 51 bin evi bitirmiş olacağız. Bitiyor mu? Yine hayır. Yine yeni bir alana başladık. Orada da 7 bin 500 konutun altyapısı yapılıyor. Özellikle AFAD'ın yaptıklarını diğerlerine de teşvik etmeye çalışıyoruz. Su, kanalizasyon, altyapı, hemen hemen her şey getiriliyor. Buranın en temel sıkıntısı su, bunda da önemli adımlar atılıyor. Burada camiler, okullar, sosyal donatı alanları, sağlık ocakları var" diye konuştu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, Vali Rahmi Doğan ve beraberindeki heyet ile İdlib'de incelemelerde bulunduğu 53 bin briket evin tamamlanan 76'sına bölgedeki insanlar yerleşmeye başladığı kaydedildi.

Editör: TE Bilisim