Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Hatay Valisi Rahmi Doğan, Hatay Milletvekilleri, TÜRK-İŞ Sendikası Genel Başkanı Ergün Atalay, Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül, kadın işçileri ve ilgili kurum müdürleri fidan dikimine katıldı.

 

Bakan Selçuk bu hatıra ormanının emekçi kadınlara atfen yapmak istediklerini ancak Bitlis’te meydana gelen elim kaza sonucu şehit olan askerler ve Şehit Korgeneral Osman Erbaş adına ithaf etme kararı aldıklarını söyledi.

 

Samsun’da eski kocası tarafından şiddete uğrayan kadın ve çocuğuna psikososyal destek çalışmalarında yanlarında olacaklarını ifade eden Bakan Selçuk, “Samsun’da çok acı bir olayla karşılaştık. Bir annenin, bir kadının evladının gözü önünde hunharca, vahşice bir şiddete maruz kaldığı görüntüler ile hepimiz derinden sarsıldık. Biz bu caninin en ağır cezayı alması için bütün hukuki süreçlerin takipçisi olacağız ve davaya da müdahil olacağız” dedi.

 

Bakan Selçuk, kadına şiddet konusunda her daim amasız, fakatsız, sıfır tolerans ilkemizle mücadele etmeye devam edeceklerinin altını çizerek “Kadına karşı hiçbir ayrımcılığın yapılmadığı bir Türkiye için beraber uğraşacağız. Bu noktada bakanlık olarak 81 ildeki Şiddet Önleme ve İzleme Merkezlerimizle, Kadın Konukevlerimizle, ilçelerimizdeki sosyal hizmet birimlerimizle kadınlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Ayrıca ALO 183 hattımız, mobil uygulamamız olan İçişleri Bakanlığımızın uygulamaya geçirdiği KADES uygulamamızla bütün kadınlarımızın kendini daha güvende hissetmesi için uğraşacağız” diye konuştu.

 

Daha sonra Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk beraberindekiler Şehit Korgeneral Osman Erbaş adına yapılan hatıra ormanında fidan dikimi gerçekleştirdi.

Editör: TE Bilisim