Türk Sağlık Sen önderliğinde İskenderun’da bulunan iki devlet hastanesinde sağlık çalışanları basın açıklaması yaparak eylem düzenledi.

Devlet Hastanesi A Blok’ta yapılan basın açıklamasına CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin de destek verdi.

Sağlık çalışanları adına konuşan Türk Sağlık-Sen Hatay Şube Başkan Yardımcısı Mehmet Kayhan, pratisyen ve uzman hekimlere verilen maaş artırımında kendilerinin kapsam dışında bırakılmasını eleştirerek “Doktorlarımıza yapılan ücret artışı zaruridir. Bu zaruret tüm hastane çalışanlarını kapsamalıdır. Aksi taktirde ekip işi olan sağlık çalışanları arasındaki kardeşlik ve çalışma barışını bozacaktır”

        Başkan Yardımcısı Mehmet Kayhan, iyileştirmenin tüm sağlık çalışanlarını kapsaması gerektiğini savunarak “Adil bir iyileştirme yapılmalı. Unutulmamalıdır ki biz sadaka değil, hakkımızı istiyoruz” açıklamasında bulundu.

        CHP Hatay milletvekili Şahin de, bir ekip işi olan sağlık sektöründeki bu iyileştirme paketinin bir ayrıştırmanın sonucu olduğunu ileri sürerek “Bizler, bu iyileştirme adı altında açıklanan paketin bir hata sonucu oluştuğunu diliyoruz. Bizler muhalefet partileri olarak buna itiraz ediyoruz. Bir ekip işi olan ve bir birinden ayrıştırılamayacak olan sağlık hizmetinde adil bir iyileştirme yapılmasını istiyoruz. Bizler de bu konuda sizlerin yanında ve sesiniz olduğumuzu bilmenizi isteriz” diye konuştu.

Akçakoca'da uçurtma şenliği   Akçakoca'da uçurtma şenliği  

        Şahin, diğer muhalefet parti temsilcileriyle bir araya gelerek pazartesi günü bu haksızlığın giderilmesi için gerekli girişimleri yapacaklarını açıkladı.

        Basın açıklaması sonrasında Milletvekili Şahin, sağlık çalışanlarının sıkıntılarını dinledi, muhalefet olarak çözüm için girişimler yapacaklarını kaydederek, iktidarın çalışanlar arasında adaleti sağlaması gibi asli bir görevi olduğunu hatırlattı.

 

Editör: TE Bilisim