Adil Coşkuner/ Suriye- Azez

Suriye Azez Yunus Emre Enstitüsü tarafından ‘Gelin Bayramlaşalım’ etkinliği için Hatay’dan gelen mülteciler servis araçlarıyla Kilis’e hareket etti.  Öncüpınar Sınır Kapısından Azez’e geçiş yapılarak Azez Yunus Emre Enstitüsü Konferans Salonu’nda bir araya gelindi.

Azez Konferans Salonu’nda Ahmet Sula ve TRT saz sanatçılarının koordinasyonu ile Azez Yunus Emre Enstitüsünde ‘Gelin Bayramlaşalım’ Programında Hatay’dan gelen mülteciler, (Türkmen, Kürt ve Arap) Azez ve Afrin’de yaşayan Kürt, Türkmen ve Arap kardeşleriyle kucaklaştı. Suriyeli genç ressamların dünyaya mesajlar verdikleri dijital resim sergisi düzenlenen törenle açıldı. TRT saz sanatçılarının konser verdiği etkinlikte Enstrümantal Bayram Türkülerinden oluşan mini müzik dinletisi sunuldu.  

Teras katta çocuklara yönelik etkinliklerde (Hacivat- Karagöz Gölge Oyunu ve Canlı Performans, Aşuk- Maşuk, Kukla Gösterimi ilgi gördü. Çocuklar için pamuk şeker, Osmanlı macunu, patlamış mısır dağıtıldı. Ahmet Sula konferansı ve kaligrafi etkinliği yapıldı. Selva Staub, Zeliha Tekin, Arzu Çotul drama gösterisi. Arslanbekov 15 dakikalık mini konser sonrasında Teras katta çocuklara hediye dağıtımıyla etkinlik sonlandırıldı.  

Editör: TE Bilisim