Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Hatay Şubesi tarafından açılan TFF Mehmet Kurt Grassroots Antrenör Okulu, eğitim programına katılan 30 antrenör adayı ile bir araya gelen TÜFAD Genel Başkan Yardımcısı Samet Aybaba bugünün futbolu ve yapılanlarla birlikte tecrübelerini paylaştı.

 

“TEKNİK DİREKTÖRÜN EN ÖNEMLİ

ÖZELLİĞİ ADALETLİ OLMASIDIR”

İyi bir teknik direktörün ilk önce ‘adaletli’ olması gerektiğine işaret eden Aybaba “Futbola bakmak lazım. Yaşlı ama örnek, yaşlı ama işini iyi yapıyor, sakın dışlamayın. Böyle bir şey yok futbolda… Diğeri genç, yetenekli, gelecek vaat ediyor, oyuna alacaksınız o zaman. Ben sadece genç oyuncu alırım ya da sadece tecrübeli oyuncu alırım diye bir şey yok! Teknik direktörün en önemli özelliği adaletli olmasıdır. Eşit davranacaksın, hak edene formayı vereceksiniz. Vermezseniz takım bütünlüğünü kazandıramazsınız. Formayı hak edene verirseniz, takım içi adalet sağlarsanız takımla ilgili inanılmaz mutlu, keyifli olursunuz, bunu sakın unutmayın” diye konuştu.

 

ÜLKENİN EN BÜYÜK SORUNU TESİS

Ülke genelinde altyapılara destek vermek gerektiğinin altını çizen Aybaba Türkiye’nin en büyük sorunun tesis olduğunu vurgulayarak “Altyapı için kulüplere para vermeyin! Onlar profesyonel takıma kullanıyorlar diyoruz. Tek tip proje yapalım, ülke genelinde ne kadar takım varsa eşit bölelim, her sene 20-30 tanesini yenileyelim yoksa yeniden yapalım. Ancak böyle geliştiririz futbolu diyoruz. Maalesef bu sistemi biz değiştiremiyoruz. Normalde bu tesis sorunu çözmek o kadar basit ki. Bu ülkenin imkanı var, ne yatırımlar yapılıyor ne statlar yapıldı. Bir stat eksik yapsak bütün altyapıları düzenleriz, yenileriz, olmayanlara yenilerini yaparız. Bu evlatlarımız yatırımdır” şeklinde konuştu.

Marmaris Ege Rallisi’nde Markalar Kupası 'Petrol Ofisi'nin Marmaris Ege Rallisi’nde Markalar Kupası 'Petrol Ofisi'nin

KULÜPLER ADETA BORÇ YARIŞINDA

Beşiktaş’ın altyapısına gittiğini, arkadaşlarını özlediğini ifade eden Aybaba şöyle devam etti: “Nizami bir halı sahayı düşünün dörde bölüp çalışıyorlar arkadaşlar. Dört takım çalışıyor olabilir bir şey mi bu? Bir oyuncu eksik alacaksın sonra gidip İstanbul’un en güzel yerinde altı tane sekiz tane saha yapacaksın. Sonra yöneticiler diyor ki biz gidip Ayaksın altyapısını seyrettik diyorlar, bunu da söylüyorlar. On iki tane on dört tane sahaları var iki tane daha yapıyorlar. İnsan bunu söylemeye utanır ya. Buhar olup uçacaksınız. Getireceksiniz, yapacaksınız planlayacaksınız. Bunları yapmazsanız sizin borcunuz dört milyar olur öbürünün borcu beş milyar olur. Borç yarışı olur. Şimdi futboldan çıktık borç yarışına girdik kimin borcu daha fazla.”

Editör: TE Bilisim