Türkiye’deki 45 ilde, 103 anaokulu, ilkokul, ortaokulu ve liseden tüm branşlar dâhil 200 öğretmen ve yaşları 3-17 arasında değişen 3 bin öğrencinin yer aldığı Ankara’dan yola çıkan, birçok şehirde okulları gezen ‘Atatürk'e Vefa Valizi’ Projesine Arsuz Konacık İlkokulu da ortak oldu.

Gökmeydan Rehabilitasyon'a farkındalık ziyareti… Gökmeydan Rehabilitasyon'a farkındalık ziyareti…

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e vefa için oluşturduğu sevgi çemberinin bir halkası olan Konacık İlkokulu öğrencileri içi minnet dolu valize yerleştirdikleri eserlerle hem Arsuz’un Ata’sına bağlılığını ortaya koydu. Valize sadece kendilerinin değil Arsuzluların da Atatürk sevgisini bırakarak, ilçeye büyük bir gurur yaşattı.

Konacık İlkokulu öğretmenlerinden Pakize Bayram ve Kübra Gezeroğlu projeye ortak olduklarını belirterek “Atatürk'e Vefa Valizi Projesinin Konusu, ‘Atatürk ve Atatürk Sevgisi’dir. Amacı; Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde verilen Kurtuluş Mücadelesine duyulan minnetimizi göstermek üzere, Türk Milli Eğitim kanun, yasa, yönetmelik ve eğitim programlarında yer alan Atatürk ile ilgili etkinliklerle 3-17 yaşlarındaki öğrenciler arasında birlik ve beraberliği sağlamak ve farkındalık yaratmaktır. Atatürk'e Vefa Valizi projemiz ile Kurtuluş Savaşı’nda verilen mücadeleye olan minnetimizi ve Ata’ya sevgimizi öğrenci ve öğretmenlerimizle yaşatan vefa dolu bir okul olmanın mutluluğu ve gururunu yaşıyoruz” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim