İskenderun Kaymakamı İskender Yönden mesajında Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’a hareketiyle Anadolu'nun bağımsızlık meşalesini yaktığına işaret ederek “Türkiye Cumhuriyeti'nin korunması, gelişmesi ve muasır medeniyetler seviyesine erişmesinin genç kuşaklar marifetiyle gerçekleşebileceğinin önemli bir ifadesi olarak bu şanlı gün asil ruhlu gençlerimize armağan edilmiştir” dedi.

 

19 Mayıs 1919 tarihinin; Türk milletinin varolma mücadelesi açısından son derece önemli olduğunun altını çizen Kaymakam Yönden “Bu özel günün gençlere bayram olarak armağan edilmesi, gençlerimize verilen değerin yanı sıra, Atatürk'ün ve onun şahsında asil milletimizin sizlere olan sarsılmaz güven ve umudunu da ortaya koymaktadır. Çünkü siz gençlerimiz bu mukaddes vatanımızın umudu ve geleceğisiniz. Türkiye Cumhuriyeti'nin istikbali; İstiklal ve milli irade şuuruyla yetişen asil ruhlu gençlerimize emanettir. Bu nedenledir ki, bizler gençlerimizi el üstünde tutuyor ve onların geleceğine yatırım yapmayı, bu ülkenin geleceğine yatırım yapmak olarak telakki ediyoruz. Bizim en temel ve ortak görevimiz, gelecek kuşağa çok daha kalkınmış gelişmiş ve müreffeh bir ülke bırakmaktır” diye kaydetti.

 

Dünyanın bu hızlı değişiminde ülkenin hızla büyür ve kalkınırken,  gençleri de geleceğe çok daha iyi hazırlamak, onlara en iyi ve en güzel imkânı sunmak ortak hedef olarak benimsenmesi gerektiğini vurgulayan Kaymakam Yönden “Gençlerimizin, damarlarındaki asil kanları ve sahip oldukları milli ruh ve şuurlarıyla ülkemizi bugünkü seviyesinden çok daha ileri seviyelere taşıyacaklarına inancımız tamdır. Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı olarak idrak ettiğimiz bu özel ve müstesna gün; milli mücadelemizin ulvi bir adımı olmakla birlikte yüzünü geleceğe dönmüş nesillerin en büyük ilham kaynağıdır. Türk gençliğinin, bu ilhamdan aldığı feyz ve güç ile ülkemizi aydınlık yarınlara taşıyacağı ve dünyaya örnek olabilecek uygarlık adımları atacağına inancımız da sonsuzdur” şeklinde konuştu.

 

Editör: TE Bilisim