İskenderun’un en gözde noktası, kentle anılan alanda gerçekleştirilen birçok etkinlikte, yapılan düzenlemelerde büyük önder Atatürk’ün önünün kapatılması, yanına bir şeyler konulması ile oluşan çirkin görüntüler tepki çekiyor.

Bu yıl ikincisi düzenlenen, kültür adına yoğun ilgi gören İskenderun ‘Kitap Günleri’ fuarı da kent meydanı olan Atatürk Anıt alanında kurulan çadırda konuklarını ağırlarken Muhtarlar Günü dolayısıyla anıta çelenk sunma töreni öncesi alana gelenler hiç de yakışmayan görüntüyle karşı karşıya kaldı. İskenderun 2. Kitap Güneri Fuarı çadırı kurulurken, gösterilen hassasiyeti, ne acıdır ki, malzeme taşıyan TIR sürücüsünün park ederken göstermediği gözlendi.

Atatürk Anıtına dayandırılarak park edilen TIR, törene katılanlar kadar, Belediye Başkanı Fatih Tosyalı’nın da tepkisin çekti ve böyle bir olumsuzluğun tekrarlanmaması için ilgilileri sert bir dille uyardı.

Sürücü ve anahtarı bulunamadığı için yakışmayan görüntü zemininde yapılmak zorunda kalınan Muhtarlar Günü çelenk sunma töreninde Kaymakam İskender Yönden, Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, askeri ve sivil erkânın bu durumdan hayli rahatsızlık duyduğu gözlendi.

Muhtarlar, Günlerinde Atanın manevi huzuruna saygı çelenk sunuldu, ancak katılımcılar birlikte toplu fotoğrafı daha geniş alanda çektirmek zorunda kaldı.   

 

    

Editör: TE Bilisim