Hatay’ı hafta sonu etkisi altına alan sağanak yağış, kanalların taşması Antakya Aşağıoba mahallesini yine sular altında bıraktı. Her yağmurda kanalların taşması sonucu sular altında kalan Aşağıobalı vatandaşları ziyaret eden CHP Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir “Burası Havaalanımızın yakınındaki bölgede Antakya Aşağıoba mahallesi, görülen manzara ne baraj ne göl! Mevcut iktidarın insanları önemsememesinden dolayı kanalların taşmasından dolayı Amik gölü yeniden oluştu” dedi.

İnsanların ıstırabına, çilesine son vermek için Hatay’ın seçilmiş bir milletvekili, bir insanı olarak bu acıyı birlikte paylaşmak üzere burada olduğunu aktaran CHP’li Tokdemir Binlerce dönüm ekili buğday arazisi salar altındadır. Buradaki ıstırabı herkesin görmesini temin etmek için seçilmiş bir milletvekili olarak buradayım. İnsanlar kayıklarla evlerine gidebiliyor. Suların altında kalan evlere giriş çıkış mümkün olmuyor. Hayvancılık, besicilik yapan vatandaşımızın ahırı sular altında, hayvanları, yemleri telef olmuş durumda, zarar gördü. Böyle giderse burası yaşam alanı olmaktan çıkar” diye konuştu.

HER SU TAŞKININI BARAJ MI?

KABUL EDİYORLAR ACABA…

Yemyeşil buğday tarlalarının maalesef sular altında kaldığını aktaran CHP’li Tokdemir şunları söyledi: “Zaten insanlar gübre fiyatlarından yakınıyor. Gübre fiyatları başını almış 80-90’larda, bu gübreyi nasıl atarım diye düşünürken, şimdi de bütün tarlaları, binlerce arazilerimiz sular altında kalmış durumda. Yeter artık bu çile! Bizim halkımız üretip ülkemize katma değer sağlamak için çırpınırken, bu afet artık kabul edilebilir durum değil. Eğer bizim kanallarımız zamanında temizlenseydi, zamanında bu görevi yapan insanlar yapsaydı, bugün bu baskını görmeyecektik. Birileri Hatay’da 6 tane baraj yaptık diyor, acaba her su taşkınlarını baraj mı kabul ediyorlar, yazık. Biz Hatay olarak devletin bize yeterince sahip çıkmasını talep ediyor, çiftçimiz de esnafımız da sular altında kalan bu köyümüz de devletin varlığını hep birlikte hissetmek istiyoruz”

Kanalların suya dayanamadığını ve patlayarak köye yöneldiğini anlatan Ayağıoba Mahalle Muhtarı Necmettin Güney de “Çok sayıda evler sular altında kaldı. Suyun önünü kesmek için malzeme talep ediyoruz. İki üç yıldır aynı şekilde bunu yaşıyoruz. Burada binlerce ekili alan sular altında zarar gördü. Ödemelerimize gelince Ziraat ve diğer bankalar bizi sıkıştırıyor, ödemelerimizi yapamıyoruz. Pamuk ve buğday ödemesi birbirine eklenince ödeyemiyoruz, sıkıntı çekiyoruz” şeklinde konuştu.

   

        

Editör: TE Bilisim