Yokuş aşağı inen ağır tonajlı araçların İskenderun şehir merkezine E91 Karayolu üzerinden inişine yasak konulmasına karşın bu yolu tercih eden ve can kaybı, yaralama ile milyarlarca maddi hasara neden olan kazaların önüne bir türlü geçilemedi.

Herkesin ortak görüşü, Belen’den İskenderun yönünde gelen ağır tonajlı araçların frenlerinin tutmama durumunda en önemli önlemin ‘Kaçış rampası’ olduğu görüşü kamuoyunda uzun süredir dillendirilmişti. Yapılan girişimler sonucunda Karayolları nezdinde yapılan girişimlerin sonucu bekleniyordu.

 

Belen’den İskenderun istikametinde seyir halindeki ağır tonajlı araçların kaçışını sağlayacak noktada Hatay Valisi Rahmi Doğan, AK Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, İskenderun Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı ve Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül bira raya geldi.

 

İlgili ve yetkili kurum amirlerinden oluşan özel bir heyet eşliğinde, İskenderun-Belen-Arsuz otoban kavşağı mevkii öncesinde yapılması planlanan 'Kaçış Rampası' ile ilgili yerinde bir kez daha inceleme yapıldı. Projeler üzerinde fikir alışverişinde bulunuldu.

Tüm kamuoyunun ortak noktada birleştiği Belen-İskenderun arasındaki ‘Kaçış Rampası’nın hayata geçirilmesinin artık kaçınılmaz olduğuna işaret edildi.  

 

Editör: TE Bilisim