Yeni araçların teslim törenine katılan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, artık parkları belediye çalışanlarının çevreye duyarlı, karbon ayak izin sıfır olan ve oldukça hafif araçlarla temizleyeceklerini söyledi.

 

Araçların Hatay’a hizmet etmek için görev yapacağını söyleyen Savaş, “Bu araçları parklarda kullanarak en azından parklarda hava kirliliğine son demek istiyoruz.  Bununla birlikte diğer alanlarımızda da hava kirliliğini azaltacak önlemleri almaya devam ediyoruz. Bu çalışmayı ülkemizde sadece iki ilçe belediyesi ile biz yapıyoruz. Bundan sonra da çevreye daha uyumlu, elektrikli ve karbon ayak izi sıfır olan araçlarla çalışmayı tercih edeceğiz” dedi.

 

Yeni kamyonların su taşımada, geniş alanların sulamasında ve yangınlara müdahalede kullanacaklarını belirten Savaş, “Bu araçlarımız da Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet verecek. Artık İtfaiye teşkilatımız ve erlerimiz yalnız değil. Onların yardımına her an koşabilecek bir ekibimiz daha var. Filomuz daha da güçlü hale geldi. Hatay’ımıza hayırlı, uğurlu olsun. Durmadan, yorulmadan Hatay’a hizmet etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

 

Başkan Lütfü Savaş ayrıca parklarda hizmet verecek elektrikli temizlik araçlarının da test sürüşünü yaptı.

 

Editör: TE Bilisim