Arsuz ilçesinin zaman zaman denize sıfır sitelerle kaplı kıyıları kendi tasarrufları altında kullanmak isteyenler ile vatandaşı karşı karşıya getiriyor. Karaağaç sahilinde TMO eski tesisleri önündeki deniz kıyısında kayalık iki mendirek olmasına karşın, kepçeyle taşınan kayalarla kumsalın bölünmesi, vatandaşların tepkisine neden oldu.

Bir sabah yüzmeye gelen vatandaşlar kumsalın iki mendirek arasının kayalarla bölünmüş olduğunu görünce, bu durumdan rahatsız olduklarını belirterek “Yüzme alanımız ve kumsal daraltılmasından elbette rahatsızız. Bunların biran önce kaldırılması gerekiyor. Kamuya ait deniz kıyıları, kumsallar halkın ortak malı iken, yasayı hiçe sayan, kendini yasaların üstünde görenler tarafından ya kapatılıyor, ya da daraltılıyor. Vatandaş olarak biz bu durumdan çok rahatsız oluyoruz” dediler.

Her sabah denize gelenler arasında bulunan CHP Hatay İl Başkan yardımcısı Mesut Yüksekbaş da bu duruma tepki göstererek “Tesisi kiralayanlar, bu güzelim sahili, kumsalı bu hale getirdiler. Kayaları karış taraftan çekmişler, bu orta yere koymuşlar. Bu güzelliği yok etmişler. Burayı güzelleştireceğimize, daha da kötü yapıyorlar. Bu kayaların kumsalda ne işi var? İnsanlar burada yürüyor, güneşleniyor, yüzüyor. Daha da güzelleştireceğine, insanlar bir amaç uğuruna maalesef, bunlar yapılıyor, şezlong mu koyacaklar belli değil! Biz gerekli müracaatımızı yaptık. Bugün güya bu kayaları kaldıracaklarına dair söz verdiler Burası halkın ortak kullanım alanı, kayaları getirenler, bunları kaldırmazsa gereken ceza verilmesi gerekir yetkilileri, yasa uygulayıcıların harekete geçmesini bekliyoruz” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim