Arsuz Belediyesi, Yollarda Sevgi Dağıtanlar Derneği (YOL-SEV-DER) ve Arsuz Gönüllüleri Dayanışma Derneği tarafından, Kurtbağı Mahallesinde Kadın Fidan Yaşam Ormanı fidan dikim töreni düzenlendi. Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven, YOL-SEV-DER Başkan ve yönetimi ile Arsuz Gönüllüleri Derneği üyeleri, Özgecan, Ceren, Emine, Şule, Pınar, Nurcan, birçok kadın cinayetlerine kurban giden kadınların anneleri, babaları ve kardeşleri katıldı.

 

Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven Belediye olarak 22 dönüm arazi üzerine kurulan Kadın Fidan Yaşam ormanı ile kadına yönelik şiddete dikkat çekmek onların anısını yaşatmak olduğunu söyledi.

25 Kasım’ın anlamını burada hep beraber, üzgün ve kederli bir şekilde yaşadıklarını ve yaşatmaya çalıştıklarının altını çizen Başkan Güven  “Kadına ve çocuğa yönelik şiddetin canavarlığın cinayetlerin hatırlanacağı, bunların önlenmesi için her türlü hatırlatmanın yapılması için buradayız. Feci şekilde gaddarca mağdur olan kadınlarımızın adına Arsuz Belediyesi olarak 22 dönümlük bir araziyi tahsis ettik. Burada her birinin adına olacak şekilde bir zeytin ağacı dikeceğiz” dedi.

 

Mağdur olan şiddete uğrayan kadınları burada dikilecek olan zeytin fidanlarıyla birlikte yaşayacağını ifade eden Başkan Güven “Burayı çok güzel bir zeytin tarlası olarak yapacağız. Burada yetiştikten sonra gelirleri de bir şekilde öldürülen kadınlarımızın geride bıraktıkları çocuklarının eğitimlerinde kullanarak geleceğimiz olan çocuklarımıza destek sağlayacağız. Biz şiddete hayır diyoruz. Herkes için şiddete ve cinayetlere son diyoruz. Özellikle kadın ve çocuklara olan şiddeti kınıyoruz. Bu bir insanlık ayıbı ve insanlık canavarlığıdır. İlgililerin ve yetkililerin buna daha da ciddi bir şekilde el atmalarını istiyoruz” diye konuştu.

 

YOL-SEV-DER Başkanı Gölge Kaya, bugün burada kadın cinayetlerini özellikle son zamanlarda sıradanlaştırılmaya çalışılan bu kadın cinayetlerine dur demek için yitip giden canlar ve devamı gelmemesi için öldürülmüş olan kadınların isimlerini yaşatacaklarını vurguladı.

 

Katılımcılardan, Ceren Özdemir’in babası Yılmaz Özdemir, Şule Çetin’in babası İsmail Çetin, İpek Bakımcının annesi Muayel Bakımcı, Pınar Gültekin’in babası Sıddık Gültekin, Emine Bulut’un kızı Fatma Bulut, abisi Bekir Poyraz da şunları söyledi: “Giden canlarımız için birer fidan dikilerek onları yaşatma adına anlamlı bir günde bir aradayız. Davet edildiğimiz için memnunuz. Olayların son bulmasını diliyoruz. Devletimizin gerekeni yapmasını istiyoruz”

Editör: TE Bilisim