Arsuz’da yaz sezonu Kaymakamlık ve Belediyenin iş birliği ile düzenlenen kokteyle açıldı. Programa Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekilleri Suzan Şahin, İsmet Tokdemir, Belediye Başkanı Asaf Güven, Prof. Dr. İskender Sayek, İlçe Emniyet Müdürü Dinsever Kalkan, iş dünyası ve sivil toplum kuruluşları ile vatandaşlar ilgi gösterdi.  

 

İlçede turizmin gelişimine katkı sunmak amacıyla geliştirilen proje ‘Arsuz köy içi’ olarak adlandırılan cadde Cuma günleri 17:00’den Pazartesi sabahına kadar araç trafiğine kapatılarak yayalaştırıldı. Yayalaştırılan caddenin trafiğe kapanma uygulaması düzenlenen törenle hayata geçirildi. Hafta sonları caddeyi araçların yerine sadece yayalar kullanacak. Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven, ilçede turizmin gelişmesi için projelendirilen çalışmaların hayata geçirildiğini belirterek “Rosus antik kent çalışması ve eski Arsuz köy içi yayalaştırılmış cadde açılmış oldu. İlçe halkına esnafımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.  

 

Milletvekili Av. Suzan Şahin de, yıllarca hayalini kurdukları Arsuz’un turistik değerlerini, denizi ile güzel kumsallarının, tarihinin ön palana çıkması ve burayı bir turizm şehri haline gelmesini hayal ettiklerini belirterek bu sokağa emeği geçen Kaymakam ve belediye başkanına teşekkür etti.    

 

Milletvekili İsmet Tokdemir de, yıllarca hayali kurulan çalışmaların hayata geçirilmesinden duyduğu mutluluğu dile getirerek Arsuz’un artık turizmi canlandıracak faaliyetlerin hayata geçirildiğini ve Hatay’ın sadece gastronomi şehri değil, turizmin tüm ögelerinin yaşatıldığı bir şehir olması için mücadele edildiğini vurguladı.

 

İlçenin tanıtımında önemli bir paya sahip olan Prof. Dr. İskender Sayek ise bu projeyi başlatanlara teşekkür etti, projenin devamının kent konseyi olduğunu,   bundan sonra herkesten üretilen projelerle Arsuz’un tarihi dokusunu koruyarak çok yönlü bir şekilde turizme kazandırılmasını istedi. 

 

Arsuz Kaymakamı Musa Sarı da, Rosus Antik kent sezon açılışına gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti ifade ederek “Kaymakamlığımızın sahipliğinde ve belediyenin ortaklığında proje çalışmalarında 48 evin dış cepheler mavi beyaza boyandı ve duvar resimleri yapılarak daha iyi hale getirildi” diye konuştu.

 

İzmir alaçatı görüntüsünü andıran çalışmada tüm sokaklarda müzikler çalarken vatandaşlarda cadde boyu gezintisini yaptı.

Editör: TE Bilisim