Azerbaycan Footvoley Federasyonu tarafından Karabağ’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 1. Yılı münasebetiyle, Alanya’da, 10 ülke takımlarının katılım sağladığı turnuva sona erdi.

 

Azerbaycan Footvoley Federasyonu tarafından onur konuğu olarak davet edilen Arsuz Belediyesi, Hatay’ı ve ülkeyi temsil etti. Turnuvada; Azerbaycan, Türkiye, Brezilya, Fransa, Portekiz, İspanya, Almanya, Avusturya, İsrail ve Ukrayna yer aldı. İki gün boyunca 10 ülkeden footvolleycilerin mücadele ettiği turnuvada kazanan, finalde İspanya'yı 2-1 mağlup eden İsrail ekibi oldu. İsrail, Karabağ Zafer Kupası'nın sahibi olurken, büyük ödülü de kazanan takım oldu. Üçüncülük dördüncülük maçı ise Ukrayna ve Brezilya arasında oynandı. Karşılaşmayı 2-0 kazanan Ukrayna, turnuvayı üçüncü olarak tamamladı.

 

Azerbaycan Footvoley Federasyonu Başkanı Afgan HAMZAYEV, daimi üye olarak kabul ettikleri Arsuz Belediyesi'nin sonraki yıllarda bu uluslararası turnuvanın ev sahipliğini yapabileceğini belirtti. Arsuz Belediyesi takımına Arsuz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Müdürü Hüseyin Yangın, Hatay Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Dik ve Teknik Sorumlu Engin Canımoğlu eşlik etti.

“Play Of yolunda önemli galibiyet aldık!” “Play Of yolunda önemli galibiyet aldık!”

 

Editör: TE Bilisim