İlçede faaliyet gösteren altı Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ile basın mensuplarının da hazır bulunduğu toplantıda, Arsuz’un sorunlarına farklı bakış açılarıyla değerlendirme yapıldı, çözüm önerileriyle ilgili tespitlerde bulunuldu. Yaklaşık 3 saat süren toplantıda katılımcılar söz alarak, gerek kendi alanları, gerekse Arsuz ile ilgili tespit ettikleri sorunları, sorunlara ilişkin çözüm önerilerini paylaştılar.

Toplantıda belirlenen talepler, görüş ve öneriler raporlaştırılarak, ilgili makamlara sunulacağını belirten Arsuz İş İnsanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ağır, sivil toplum kuruluşlarının öneminin ve buna bağlı olarak etkinliklerinin de her geçen gün arttığına dikkat çekti.

Örgütlü toplumun, dış etmenlerden çok daha az etkileneceğine vurgu yapan Ağır “Ancak birlikte hareket edilerek güç birliği sağlanabilir. Toplumun her kesiminden sivil toplum kuruluşları ile belli aralıklarla bir araya gelerek, içinde yaşadığımız şehrimizin sorunlarını ve bu sorunların hangi yollarla çözülebileceğini ortaya koymak önemli. Buradan çıkan sonuçları da gerek yerel yönetimlerimizle, gerekse siyasilerimizle paylaşarak, Arsuz halkının ortak talebi olarak çözüm beklentimizi ilgililere iletebiliriz” dedi.

Toplantıya katılan sivil toplum kuruluşlarına, ilgilerinden dolayı teşekkür eden Başkan Ağır, toplantıların belli bir periyotta devam edeceğini sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilisim