25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü" münasebetiyle düzenlenen "Öncü Kadınlar" konulu toplantıda başarı hikayesini konuklarla paylaşan Melek Aktürk, “1994 yılında trafik kazası sonucu eşimi kaybettim, 9, 7 ve 3 yaşlarında 3 çocuğum vardı. Hayat mücadelem o zaman başladı. Kimseye muhtaç olmamak için 8 yıl kendi evimde ürettim” dedi.

Baş dönmesi hastalık değil Baş dönmesi hastalık değil

 

“ODUN ATEŞİNDE YEMEKLERİ PİŞİRİP SATTIM”

Evde üreterek sattığı yemeklerle geçimini sağlayan Melek Aktürk biraz çevresi olunca küçük bir dükkan açmaya karar verdiğini belirterek “Biraz çevrem oldu. İşi kaliteli yaparsanız, işinize titizlikle sarılırsanız başaramayacağınız hiçbir şey yok. Ülkemizde çalışmayan kadınların iş hayatına dahil edilmeleri ve gelir sağlayabilmeleri için kredi kullanabildikleri mikro krediden faydalanarak küçük bir dükkan açtım, dükkanı düzeltecek para yoktu, ocağım bile yoktu. 15 gün dışarıda odun ateşinde yemek yapıp sattım. Sonra ocağımı aldım, sonra fırınlarımı aldım, arkası geldi…” diye konuştu

 

“ÜRETİN LÜTFEN ÜRETİN”

Mücadele verildiğinde hiçbir şeyin imkansız olmadığının altını çizen Aktürk şunları söyledi: “Orası bize küçük gelmeye başladı, biraz daha büyüdük, biraz daha genişlettik ama hayalimdeki yöresel ev yemekleri olan bir lokantaydı. 4 yıl önce bir de lokanta açtım. Şu an 5 yemekhane, 3 lokanta, 8 kızımla, toplam on bayanla yola devam ediyoruz. İşyerimiz aile ortamı, herkes işinin başında. Kadının yapamayacağı hiçbir şey yok. Üretin lütfen üretin”

Editör: TE Bilisim