Rahmetli Cumhurbaşkanı Turgut Özel’ın yılar önce bir kez daha gündeme getirdiği ancak siyasi yönden İskenderun’dan istenilen sonucun çıkmaması üzerine Mersin’e kaptırılan ‘Serbest Bölge’ konusu yeniden gündeme geldi.

 

Yıllardır kent halkının istediği İskenderun’un Serbest Bölge ilan edilmesi hakkında görüşlerini dile getiren Hatay Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanvekili Erol Akın; “Rahmetli Turgut Özal bunu gündeme getirmişti. Diğer siyasi partilerin de dile getirdiğini biliyoruz. Geçmişte Mersin'e kaptırmıştık. Tabi ki Mersin de olsun ama İskenderun da olsun” dedi.

 

Sanayi kuruluşlarının büyük çoğunluğunun İskenderun Körfezi’nde bulunduğunu aynı zamanda finans ve ekonomi merkezi olduğunu vurgulayan Erol Akın “Türkiye'deki vergi rekortmenlerinin büyük bir çoğunluğu İskenderun bölgesinden çıkmaktadır. Serbest bölge olduğu zaman bir takım kolaylıklar sağlanacak, vergi indirimleri sağlanacak, yatırım gelecektir. Dört gözle beklediğimiz Amanos Tüneli'nin açılması, serbest bölge ilan edilmesiyle, bu bölgenin çok büyük ivme kazanacağını tahmin ediyorum. Sadece bizim bölgeye değil, Antep, Urfa ve Diyarbakır'daki tüccarlarımıza, sanayicilerimize de yer olacaktır. Serbest bölge ile de İskenderun Körfezi büyük bir ivme kazanacaktır.

Ortadoğu’daki çatışmaların sona ermesiyle transit taşımacılık, ihracat ve ithalat, yapı sanayi yükselecektir. Bu anlamda serbest bölge olmasını dört gözle bekliyoruz. Her kim bunu talep ediyor ve bunun olmasını istiyorsa canı gönülden destekçisiyiz” şeklinde konuştu.

 

Türkiye’nin lojistikteki yol haritası ne olmalı? Türkiye’nin lojistikteki yol haritası ne olmalı?

Editör: TE Bilisim