Söz konusu durumun ciddi bir sıkıntı olduğunu, daha önce pek çok kez dile getirdiklerini ifade eden Akın, “Hem şoförler hem çevre halkı o bölgede sıkıntı yaşıyor. Biz limanımızın aktif halde çalışmasını isteyen kurumlardan bir tanesiyiz. Buradan ekmek parasını kazanan kamyoncu, yük taşımacılığı yapan esnaflarımız var ama bunun bir sistem içerisinde olmasını istiyoruz” dedi.

İskenderun’un gelişmekte olan bir kent olduğunun altını çizen Akın “Ne yazık ki şehre giriş-çıkış alternatiflerimizin fazla olmayışı sorun yaratmaktadır. Limanımızın girişinin de şehrimizin girişindeki yerde ve ana hat üzerinde olması bir takım sorunları meydana getirmektedir. Sırada bekleyen kamyoncu arkadaşlarımızın yönüyle bakacak olursak onlar da sıkıntı içerisindeler. Bunu çok defa gündeme getirdim, sesimiz cılız çıkıyor, sizlere teşekkür ediyorum bunların duyurulması kamuoyunun bilmesi açısından çok önemli” diye konuştu.

Şehre giren toplu taşıma araçları, personel ve öğrenci servislerinin pik saatler denilen sabah ve akşam saatlerinde, limana giriş çıkış yapan TIR’lardan dolayı şehre giremediğine işaret eden Akın “Burada şoför arkadaşlarımız birbirlerini suçluyorlar. Taşımacılık yapan arkadaşlarımız saatlerce beklemelerinden dolayı sorun yaşıyorlar. TIR’cı arkadaşlarımızın yapacak hiçbir şeyi yok, orada beklemek ve oradan çıkış yapmak zorundalar. Liman İşletmecilerinin bu duruma alternatif bir çözüm üretmesini bekliyoruz. Limanımızdan istediğimiz şudur, bu kadar büyük bir müessesenin saha memurları, yetkilileri, mühendisleri, ekonomistleri var, alternatifler düşünülmesi gerekir. Öncelikle liman girişinin karayolları üzerinde olmaması gerektiği kanaatindeyim. E5, D-817 karayolu üzerinden park etmiş bir araca mutlaka cezai müeyyide uygulanır. Trafik bu konuda anlayışlı davranıyor, yolu açmak için her gün ekipler amirliği ile irtibat halindeyiz, duyarlı davranıyorlar ama sürekli ekipler amirliğinin oraya gelerek yolu açmak durumunda kalmamaları gerekir. Bunun için de limanın, limana giriş-çıkış yapacak olan ağır vasıtalara, kamyon ve tırlara mutlaka ve mutlaka alternatif çözüm bulması gerekir” şeklinde konuştu.

Toprak Mahsulleri Ofisi’nin az ilerisinde maden sahalarına dikkat çeken Akın şunları söyledi: “Oradan limana giriş ve çıkış yapılabilir diye düşünüyorum fakat oranında bir dezavantajı var otobana bağlanan köprünün tam karşısına gelmiyor, bu bir proje ile değerlendirilebilir. Mutlaka ve mutlaka çözüm bulunması gerekir diye düşünüyorum. Şu an Irak ve Suriye’deki savaşın sükut bulmasıyla transit taşımacılık yoğun bir şekilde artacaktır. Transit taşımacılık başladığı zaman İskenderun’a giriş ve çıkışları ben hayal bile etmek istemiyorum. Bunun içinde Liman işletmecilerinin alternatif çözümler üreteceğini tahmin ediyorum. Temennimiz odur ki şehrimiz canlı kalsın, limanımız aktif olarak çalışsın ama buna mukabil de Liman işletmecilerimizin görünen negatif ortamın çözümü için de çare arayacaklarını tahmin ediyorum, öyle olması gerektiğini düşünüyorum”

Kocaeli'de yüzde 50 hibeli modern sera desteği Kocaeli'de yüzde 50 hibeli modern sera desteği

Editör: TE Bilisim