Türkiye’de akaryakıt ürünlerine son zamanlarda yapılan zamların şoför esnafını ile toplumun diğer kesimlerine etkilerini değerlendiren İskenderun Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Erol Akın, “Zam, tek bizim esnafımızı değil akaryakıttan faydalanan kesimlerle, akaryakıtın sirayet ettiği tüm alanları etkilemiştir” dedi.

ŞOFÖR ESNAFI OLARAK

ŞU AN ZORDAYIZ!

Zamdan etkilenenlerin başında en büyük girdi maliyetleri olan yük ve yolcu taşımacılığı yapan şoför esnafları olduğunu vurgulayan Oda Başkanı Erol Akın “Bizim hizmet verdiğimiz kesim toplumun en alt kesimi. Toplu taşım araçları esnaflarımızın geçen sene aldıkları zam, şu an girdi maliyetlerini kurtaramayacak vaziyette gelmiştir. Zam talebinde bulunmaya kalksak, toplu taşımadan faydalanan kesim fakir kesim. Keza servis araçlarımız 18 ay bağlı kaldılar, bu süreçte söz konusu araçlarının bakımlarını yaptıkları halde araç muayenelerini, araç sigortalarını yaptırmak zorunda kaldılar. Taşıdığımız talebeleri şu an fiyat tarifesinin altında taşıyoruz. Söz konusu gelen zamlardan etkilenmemek için velilerden tekrar ek ücret talep etsek, biz ek ücret istemeye utanıyoruz. Şu an zordayız!” diye konuştu.     

AKARYAKIT ÖTV VE KDV MUAFİYETİNİN

YANSIMALARI VATANDAŞA OLACAK…

Devletten beklentilerinin ÖTV ve KDV muafiyeti getirilerek akaryakıt verilmesini sağlanması olduğunu aktaran Erol Akın “Zira bunun bizim meslektaşlarımıza büyük bir getirisi olmayacak. Biz ÖTV ve KDV muafiyetiyle akaryakıt aldığımız zaman düşük fiyatta yolcu ve navlun taşımacılığı yapacağız. Yolcu taşımacılığı düşük olduğu için toplu taşıma daha çok tercih edilecektir. Yük taşıyanların navlun ücretleri düşük olduğu zaman nakliye maliyeti düşecektir. Ayrıca otoban geçiş ücretleri de çok yüksek. Ticari vasıflı araçlarda otoban ve otoyol geçişlerinde indirimli olmasını istiyoruz. Bu sadece bizim kesemizden çıkan değil, bunun yansımaları vatandaşa olacaktır” şeklinde konuştu.    

Editör: TE Bilisim